Turism

Banca Intesa Sanpaolo a oferit primii bani pentru preluarea Alitalia

14 Feb, 15:20 • Redactia DailyBusiness
Banca italiana Intesa Sanpaolo este pregatita sa finanteze cu 105 milioane de euro oferta de preluare a celui mai mare operator aerian din Italia, Alitalia, de catre grupul AP Holding.
Banca Intesa Sanpaolo a oferit primii bani pentru preluarea Alitalia

Investitia ar fi doar un prim pas pentru finantarea relansarii companiei, a declarat Coraddo Passera, presedintele Intesa Sanpaolo.

AP Holding este unul din cei cinci finalisti ai licitatiei pentru preluarea neprofitabilei linii aeriene Alitalia. Grupul are actionariat comun cu AirOne, unul din rivalii italieni ai Alitalia.

Astfel, daca AP Holding va castiga licitatia, va trebui realizat un plan industrial mai complex pentru a relansa compania aeriana, si care va necesita un buget mai mare, a spus oficialul Intesa Sanpaolo.

Alaturi de AP Holding, la licitatia pentru achizitionarea companiei italiene mai participa firmele private de investitii Texas Pacific Group si MatlinPattersin Global Advisers, consortiul Management&Capitali si banca Unicredit.

AP Holding este controlata de Carlo Toto, presedintele companiei de aviatie Air One.

Alitalia inregistreaza pierderi zilnice de un milion de euro din cauza preturilor ridicate la carburant si din cauza grevelor. Guvernul italian a cerut oferte de preluare a cel putin 30,1% din Alitalia, grup aviatic din care detine 49,9%.

Conform legislatiei italiene, orice companie care achizitioneaza 30,1% din Alitalia va fi obligata sa lanseze o oferta de preluare a intregii companii

Capitalizarea bursiera a companiei este de 1,5 miliarde de euro.