- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Berceanu: Pentru Aeroportul Brasov, 50-60 de hectare ar fi suficiente

23 Apr, 15:40 • Redactia DailyBusiness
Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, a declarat joi ca o suprafata de 200 de hectare pentru aeroportul din Brasov este prea mare si ca ar fi suficiente 26 ha pentru pista si alte 26 ha pentru utilitati.
Berceanu: Pentru Aeroportul Brasov, 50-60 de hectare ar fi suficiente

„Este o problema a afacerilor imobiliare aici. Daca imi demostreaza cineva cu cifre, cu argumente, sunt gata sa spun ca am gresit”, a declarat joi Radu Berceanu, in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a precizat ca aeroportul va fi finalizat dupa Autostrada Bucuresti-Brasov.

Realizarea Aeroportului International Brasov-Ghimbav necesita o investitie de circa 100 milioane euro.

Guvernul Tariceanu a alocat Consiliului Judetean Brasov, in 2007, printr-o ordonanta de urgenta, o suprafata de 200 de hectare de teren pentru constructia aeroportului, in Ghimbav (localitate amplasata la 7 km de Brasov).

Ordonanta de urgenta a fost aprobata de Senatul Romaniei, insa plenul Camerei Deputatilor a retrimis-o Comisiei pentru agricultura spre a fi reanalizata, in urma interventiei parlamentarilor Partidului Democrat Liberal.

Pana in prezent, nu s-a luat nicio dezicie cu privire la soarta aeroportului din Brasov, proiect oprit pentru moment.

Compania care a castigat licitatia pentru construirea aeroportului este firma canadiana Intelcan Technosystems Inc., care a realizat pana in prezent investitii in proiect de 2 milioane dolari (1,5 mil. euro).