- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Blue Air trimite un pilot in zona contaminata ca sa afle daca se pot relua zborurile

19 Apr, 13:31 • Redactia DailyBusiness
Compania aeriana Blue Air este prima linie aeriana autohtona care va executa un zbor test, fara pasageri, in zona considerata contaminata, zbor care a inceput in jurul orei 13:30, au anuntat reprezentantii companiei.
Blue Air trimite un pilot in zona contaminata ca sa afle daca se pot relua zborurile

Zborul, cu plecare de pe aeroportul din Baneasa, va fi efectuat pe propria raspundere conform reglementarilor de comandant-instructor Dan Stefanescu, directorul de zbor al companiei Blue Air.

Totodata, si linia aeriana Carpatair a anuntat ca efectueaza incepand cu ora 13:45 un zbor tehnic pe ruta Bucuresti – Timisoara si retur, cu scopul de a verifica gradul de poluare al atmosferei si efectele eventuale asupra aeronavelor.

Alte companii aeriene internationale au anuntat masuri similare in strainatate, intr-un efort de a convinge autoritatile sa ridice mai repede restrictiile care provoaca pagube imense transportatorilor. Zborul de test efectuat de Lufthansa si AirFrance in weekend s-a incheiat cu succes.

La nivel international, companiile aeriene experimenteaza in aceste zile cele mai dure restrictii din istorie, ca urmare a norului degajat de eruptia unui vulcan din Islanda.