- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Boagiu vrea management privat la toate companiile de stat

24 Mar, 13:16 • Redactia DailyBusiness
Toate companiile de stat ar trebui sa aiba management privat, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, adaugand ca nu a numit inca un nou director general la Tarom.
Boagiu vrea management privat la toate companiile de stat

„As viza un management privat la toate companiile de stat”, a spus Anca Boagiu, citata de Mediafax.

Ruxandra Brutaru a demisionat din functia de director general al Tarom, pe care o ocupa de la finele anului 2008, din motive personale, legate de nevoia de a sta mai mult timp alaturi de familie, dar si din cauza salariului redus. Ea a precizat ca salariul net pe care il incasa era de 4.600 lei net, lunar.

Guvernul a plafonat anul trecut salariile directorilor din companiile de stat la nivelul remuneratiei incasate de secretarii de stat.

Brutaru a fost numita in functie de fostul ministrul al Transporturilor Radu Berceanu pentru a-l inlocui pe Gheorghe Barla, care a fost demis.

La inceputul lunii februarie, PSD a solicitat demiterea Ruxandrei Brutaru pentru management defectuos.

Numarul pasagerilor transportati anul trecut de Tarom a crescut cu 24% fata de anul precedent, de la 1,77 milioane de calatori la 2,2 milioane de pasageri, potrivit datelor preliminare ale companiei.

Tarom estimeaza ca in acest an cheltuielile vor fi egale cu veniturile, conform proiectului de buget pentru 2011. Compania a inregistrat pierderi de 90,99 milioane de lei in 2009, cand miza pe un profit de 760.000 de lei.