- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Boeing: Piata avioanelor pentru pasageri va incepe sa se redreseze abia din 2012

16 Nov, 10:27 • Redactia DailyBusiness
Boeing semnaleaza semne de revenire in sectorul aeronavelor destinate transportului de marfa, insa anticipeaza inca 2 ani dificili pe piata avioanelor pentru pasageri, care va intra intr-un proces de redresare abia din 2012, potrivit Mediafax.
Boeing: Piata avioanelor pentru pasageri va incepe sa se redreseze abia din 2012

„Consideram ca piata avioanelor de transport de marfa da semne de imbunatatire. In opinia noastra, anul 2012 va aduce o crestere a cererii pentru aeronave de pasageri si am putea inregistra mai multe comenzi in 2013 si 2014”, a declarat directorul general al Boeing Commercial Airplanes, Jim Albaugh.

El a adaugat ca efectele pozitive ale cresterii cererii vor fi atenuate in oarecare masura de revenirea pe piata a aeronavelor care au fost „parcate” din cauza recesiunii.

„Vor intra pe piata atat avioane noi, cat si aeronave care revin in industrie”, a spus Albaugh.

Directorul Boeing nu anticipeaza probleme pentru grup privind atingerea obiectivului de vanzari pe 2009, de 480-485 avioane, in pofida problemelor de lichiditate din industria transporturilor aeriene.

Boeing participa la salonul aeronautic de la Dubai, eveniment dominat de interesul ridicat pentru armament si avioane militare, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu.

Principalul rival al Boeing, liderul global Airbus, parte a grupului EADS, a anuntat ca va incheia in primele zile ale salonului contracte pentru comenzi in valoare totala de 3,5 miliarde de dolari, marcand inclusiv vanzarea primului Airbus A380 „superjumbo” cu 840 de locuri, cel mai mare avion de pasageri din lume.