- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Boutique-hotelul de 5 stele Carol Parc Hotel vrea sa-si schimbe imaginea \”prea elitista\”

06 Mar, 13:23 • andra.gheorghe
Carol Parc Hotel, primul boutique-hotel de cinci stele din Romania, a semnat un contract de colaborare pe 1 an cu agentia de comunicare Lowe PR, ca parte a strategiei de "schimbare a imaginii prea elitiste" pe care a promovat-o hotelul din momentul lansarii, a declarat pentru DailyBusiness Adrian Petre, proprietarul Carol Parc Hotel.
Boutique-hotelul de 5 stele Carol Parc Hotel vrea sa-si schimbe imaginea \prea elitista\

In prezent, clientii romani reprezinta mai putin de 1% din total, iar proprietarul hotelului vrea sa creasca aceasta pondere, precum si gradul total de ocupare.

„Publicul si-a format o imagine eronata asupra hotelului, il percep ca pe o locatie elitista, de club cu acces limitat. Vrem sa schimbam aceasta perceptie”, a precizat Petre.

„In plus, vrem sa crestem si numarul clientilor romani. E foarte important sa crestem gradul de ocupare al hotelului, care in prezent este mult sub asteptari, de 27%”, a adaugat proprietarul hotelului.

Hotelul, deschis in mai 2007, a inregistrat un grad de ocupare de peste 80% in primele trei luni de functionare, potrivit declaratiilor anterioare ale directorului executiv Claudia Ciubotariu, care estimase un grad de ocupare de 100% pentru anul 2008.

Potrivit proprietarului, investitia de 6 milioane de euro care s-a realizat pentru proiectul Carol Parc Hotel se va recupera in 5-7 ani.

„Am investit 6 milioane de euro in proiectul Carol Parc Hotel. Ca sa ne recuperam investitia in 5-7 ani, asa cum am estimat, e necesara evolutia cifrei de afaceri. Eu am prognozat pentru anul acesta o crestere a veniturilor de 50%-55%, fara contributia celor de la Lowe PR, respectiv 70%-75% cu aportul campaniilor de comunicare pe care le va desfasura Lowe timp de un an de zile”, a precizat Petre.

Hotelul, amplasat in aproprierea parcului Carol din Capitala, pe Dealul Filaret, are 19 camere, tarifele pe noapte fiind cuprinse intre 300 si 1.500 euro. Pentru o noapte, hotelul a fost inchiriat de catre un singur client, care a platit 13.000 de euro.

Potrivit proprietarului, tarifele pot fi reduse considerabil, cu diferite ocazii.

„Tarifele pe noapte, in perioada decembrie, ianuarie si februarie, au scazut pana la 150 euro-200 de euro. Am realizat acest lucru eliminand o parte din gratuitatile oferite de obicei: de la vaze cu flori pana la obiecte de toaleta de lux”, a explicat acesta.

Carol Parc Hotel are in prezent 40 de angajati.

„Am avea nevoie sa crestem personalul pana la 65 de angajati, deci vom face angajari, insa mai putin pe partea de administratie si management, si mai mult pe categoria personal de servicii. Salariile pe care le practicam sunt de minim 1.000-1.200 de lei net, pentru personalul de serviciu, si de minimum 700 de euro pentru functii in management sau administratii,” a declarat Adrian Petre, proprietarul Carol Parc Hotel.

Hotelul este amplasat intr-o cladire istorica din secolul XIX, construita in stil neo-clasic cu influente bracovenesti, care a fost renovata.