- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

British Airways cumpara linia aeriana franceza L\’Avion cu 68 mil. euro

02 Jul, 15:10 • Redactia DailyBusiness
British Airways va achizitiona linia aeriana franceza L'Avion cu 68 mil. euro, suma care include investitii ulterioare in valoare de 33 mil. euro, au declarat reprezentantii companiei britanice.
British Airways cumpara linia aeriana franceza L\'Avion cu 68 mil. euro

Incheierea contractului este conditionata de aprobarea autoritatilor de reglementare.

L’Avion opereaza cu doua avioane Boeing 757 pe ruta Paris Orly-Newark.

Dupa finalizarea tranzactiei, ce se asteapta a fi incheiata luna aceasta, L’Avion va deveni o filiala a companiei British Airways si va fi integrata in cadrul OpenSkies, noua linie aeriana subsidiara a companiei exclusiv pentru zboruri intre Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii.

„British Airways si OpenSkies au multe elemente in comun, iar aceasta achizitie ofera OpenSkies un program mai extins si o baza de clienti stabila pe piata Paris-New York”, a declarat Willie Walsh, directorul executiv al British Airways.

„Suntem bucurosi sa fuzionam cu OpenSkies. Aceasta tranzactie va consolida pozitia actuala si va permite companiei rezultate sa progreseze rapid”, a declarat Christophe Bejach, co-fondator si presedinte L’Avion.

L’Avion este un brand al Elysair, companie privata detinuta de Société de Participation Aérienne.

Linia aeriana franceza a fost inaugurata in ianuarie 2007 si opereaza doar curse la clasa business, fiecare avion dispunand de 90 de locuri. Compania are sediul in Paris si 77 de angajati.