- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

British Airways: Traficul pe Bucuresti-Londra va creste cu 20% in 2008

20 Mar, 17:14 • Redactia DailyBusiness
British Airways estimeaza o crestere cu 20%, in 2008, a numarului de pasageri pe ruta Bucuresti-Londra, dupa introducerea celei de-a treia curse zilnice, cu plecare de pe aeroportul Henri Coanda.
British Airways: Traficul pe Bucuresti-Londra va creste cu 20% in 2008

Operatorul de transport aerian va introduce, incepand cu 30 martie, cel de-al treilea zbor zilnic catre Londra, de pe aeroportul bucurestean Henri Coanda, cu aterizare pe aeroportul principal Londra Heathrow.

Compania aeriana va oferi astfel cele mai multe frecvente intre Bucuresti si Londra, cu plecari dimineata, la mijlocul zilei si dupa amiaza, in ambele directii, a declarat Emil Delibashev, directorul comercial al companiei pentru Romania, Bulgaria si Moldova, citat de NewsIn.

Cel de-al treilea zbor zilnic va decola de la Bucuresti la pranz, la ora 13:10 si va ateriza la Londra Heathrow la ora 14:30 ora locala. Acesta este o completare pentru celelalte doua zboruri existente, care decoleaza dimineata devreme (8:35) si dupa-amiaza (15:50).

Noul zbor va fi introdus pentru orarul de vara, intre 30 martie si 25 octombrie si va fi operat cu o aeronava Airbus A-320 sau A-319, iar numarul de curse ale British Airways va creste la 21 pe saptamana.

Emil Delibashev a precizat ca British Airways estimase initial o majorare cu 15% a traficului de pasageri romani, aceasta fiind si media de crestere inregistrata in ultimii ani.

De asemenea, rezervarile online au crescut in medie cu 23%, cu mult mai mare fata de rezultatele inregistrate in Bulgaria. Compania intentioneaza ca din vara anului 2009 sa adauge noi curse de legatura intre Romania si Marea Britanie, insa zborurile vor fi orientate inspre zona de vest a tarii, a mai spus Delibashev.

Compania va inaugura in data de 27 martie noul Terminal 5, al aeroportului Londra Heathrow. Investitia in aceasta unitate se ridica la peste 4,3 miliarde de lire. Terminal 5 va fi utilizat exclusiv de British Airways si va deservi un numar de aproximativ 30 milioane de pasageri pe an, dintre care, potrivit estimarilor, peste 80% se vor inregistra online.