- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

BTT si-a redus pierderea de 13 ori in S1, pana la 22.000 euro

03 Sep, 13:40 • Redactia DailyBusiness
Societatea Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) a inregistrat o pierdere bruta din activitatea desfasurata in valoare de 80.800 lei (22.000 euro) in primul semestru, de 13 ori mai mica decat pierderea bruta raportata anul trecut in aceeasi perioada, potrivit datelor publicate pe piata Rasdaq.
BTT si-a redus pierderea de 13 ori in S1, pana la 22.000 euro

Cifra de afaceri s-a diminuat cu 8,8% in primele 6 luni ale anului din cauza cererii foarte reduse din partea consumatorilor, si a insumat 1,8 milioane lei (492.588 euro).

Veniturile totale ale companiei au crescut de doua ori si jumatate in primul semestru al anului, comparativ cu primul semestru al anului trecut si au ajuns la valoarea de 6,2 milioane lei (1,7 milioane euro).

Cheltuielile totale au inregistrat in perioada de referinta aproape o dublare a volumului si au reprezentat 6,3 milioane lei (1,72 milioane euro). Evolutia cheltuielilor este explicata prin programele de investitii derulate de companie pentru pregatirea bazei materiale si asigurarea contractelor cu partenerii de afaceri.

Compania activeaza in domeniul agentiilor de voiaj si a tur-operatorilor, unde desfasoara activitati de cazare turistica, alimentatie publica, agrement si sport, ata prin promovarea programelor proprii, dar si prin comercializarea programelor turistice ale altor operatori.

Actionariatul majoritar al companiei este detinut de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Styatului (AVAS) in proportie de 87,92%. Un pachet minoritar de actiuni reprezentand 10,64% din companie este detinut de SIF Transilvania.

Valoarea de piata a companiei se ridica la suma de 18,9 milioane lei (5,2 milioane euro), la o valoare de tranzactionare a actiunilor de 3,49 lei, stabilita in sedinta din 18 august.