- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Bucharest City Tour: 220 de turisti in primele doua zile de la inaugurarea traseului

30 Jul, 16:35 • Redactia DailyBusiness
Noua linie de transport destinata vizitarii obiectivelor turistice din Bucuresti - "Bucharest City Tour", a inregistrat in primele doua zile de functionare 220 de turisti, a anuntat sambata Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB).
Bucharest City Tour: 220 de turisti in primele doua zile de la inaugurarea traseului

Proiectul pilot, implementat de RATB impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prevede o crestere graduala a numarului de persoane care vor utiliza acest mijloc de vizitare a Capitalei, pe masura ce procesul de promovare, abia initiat, va atinge masa critica.

„Ne bucura ca punem la dispozitie un nou instrument care permite atragerea unui numar mai mare de turisti in Capitala, iar estimarile noastre sunt optimiste: [b]in trei luni vom inregistra aproximativ 80.000 de persoane transportate[/b]. De altfel, nu ne asteptam la  transport de masa, nicaieri in lume aceste autobuze nu sunt pline”, a declarat Adrian Crit, directorul RATB.

[url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-turism/bucurestiul-intra-in-randul-lumii-vezi-cum-arata-autobuzele-turistice-inaugurate-joi-de-udrea-galerie-foto-65952/ ]Noua linie turistica a fost lansata joi si este deservita de patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri[/url]. Obiectivele turistice aflate de-a lungul traseului sunt: Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.

Autobuzele sunt inscriptionate cu insemnele brandului national de turism, in vederea cresterii notorietatii Romaniei ca destinatie turistica.

„Sper ca aceste circuite sa sporeasca atractivitatea Capitalei noastre, iar Bucurestiul sa-si recastige locul pe care il merita in randul celor mai vizitate capitale europene”, a declarat joi Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

[b]Linia turistica va functiona zilnic, intre orele 10.00-22.00[/b], pe traseul Piata Presei Libere, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Soseaua Kiseleff, Piata Presei Libere.

Tarifele de transport pentru aceasta linie, stabilite pe categorii de varsta, sunt de: 25 lei/bilet pentru adulti si 10 lei/bilet pentru copiii cu varste intre 7 si 14 ani. Copiii cu varsta de pana la 7 ani, insotiti de adulti, vor beneficia de transport gratuit. Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare si se poate procura din autobuzele turistice.