- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

\”Calendarul insorit\”: Unde se poate face plaja tot timpul anului

31 May, 08:00 • elena.olteanu
In fiecare luna a anului exista mai multe destinatii recomandate pentru vremea ideala de plaja. Sultanatul Oman este locul in care se poate face plaja 12 luni pe an, cu toate ca in perioada de varf a verii temperaturile pot depasi gradul de confort.
\Calendarul insorit\: Unde se poate face plaja tot timpul anului

Conform unui raport intocmit de catre cea mai mare agentie de turism din Romania, Happy Tour, la solicitarea DailyBusiness, intre lunile mai si octombrie, cele mai mari temperaturi din calendarul destinatiilor turistice recomandate pentru plaja sunt inregistrate in Oman, din Orientul Mijlociu, unde valoarea maxima poate ajunge pana la 41 de grade Celsius in august, iar cea minima la 27 de grade in septembrie.

„Intr-adevar, in Oman tot timpul anului este cald, insa in perioada mai-octombrie nu recomandam aceasta destinatie din cauza temperaturilor foarte ridicate”, spune Ana Maria Moanta, director marketing al agentiei de turism Marshal Tourism. In schimb o alternativa ar fi Tenerife, unde se spune ca este primavara continua, datorita temperaturilor placute, in jur de 25-30 de grade Celsius”.

„Pe langa Oman consider ca in general in Emiratele Arabe este sezon permanent de plaja. Una din destinatiile recomandate in perioada septembrie-martie, cand in Romania este considerat extra-sezon, este Dubai, unde temperaturile variaza intre 28-30 grade Celsius”, a declarat Alin Burcea, directorul agentiei de turism Paralela 45.

De asemenea, in aceasta destinatie, cea mai mica temperatura din an este de 17 grade, in lunile ianuarie si februarie.

In primele patru luni ale anului, dintre destinatiile mentionate de catre agentia Happy Tour, cel mai cald este in Thailanda, cand temperatura poate atinge valoarea de 35 de grade Celsius.

In luna noiembrie, Thailanda, Oman si Filipine sunt destinatiile cu cele mai mari temperaturi in clasamentul intocmit de agentie (31 grade Celsius), pe cand cele minime sunt in jurul valorilor de 19-23 grade Celsius.

In decembrie, sunt recomandate Thailanda si Zanzibar (langa coasta de est africana), unde se inregistreaza circa 31 de grade Celsius. Temperaturile minime in aceste regiuni sunt intre 20-24 grade Celsius.

Alte destinatii recomandabile 12 luni pe an mai sunt Mauritius sau Maldive, unde statiunile sunt deschise continuu, iar temperaturile raman peste 20 de grade Celsius, a mai spus Ana Maria Moanta de la Marshal Tourism.