- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Camera Deputatilor a aprobat: Aeroportul din Brasov va fi construit pe 200 ha

12 May, 14:38 • elena.olteanu
Camera Deputatilor a dat marti votul final privind constructia Aeroport International Brasov - Ghimbav pe o suprafata de 200 hectare, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii Consiliului Judetean Brasov.
Camera Deputatilor a aprobat: Aeroportul din Brasov va fi construit pe 200 ha

Lucrarile de executie sunt programate sa dureze 5 ani.

Guvernul Tariceanu a alocat Consiliului Judetean Brasov, in 2007, printr-o ordonanta de urgenta, o suprafata de 200 hectare de teren pentru constructia aeroportului, in Ghimbav (localitate amplasata la 7 km de Brasov).

Ordonanta de urgenta a fost aprobata de Senatul Romaniei, insa plenul Camerei Deputatilor a retrimis-o Comisiei pentru agricultura spre a fi reanalizata, in urma interventiei parlamentarilor Partidului Democrat-Liberal, informeaza site-ul Consiliului Judetean Brasov.

Acest vot vine dupa ce Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, a declarat ca suprafata necesara aeroportului ar fi de 50-60 de hectare, fata de 200, propuse initial.

Compania care a castigat licitatia pentru construirea aeroportului este firma canadiana Intelcan Technosystems Inc., care a realizat pana in prezent investitii in proiect de 2 milioane dolari (1,5 mil. euro).