- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Care au fost lunile de vârf pentru turismul din România în 2023! 

30 Nov, 23:25 • Fundeanu Madalina
Iulie și august, lunile de vârf pentru turism! În 15 zone de coastă din Bulgaria, Grecia, Franţa, Croaţia, Italia, România şi Suedia, mai mult de 5 din 10 nopţi petrecute în unităţile de cazare turistică au fost în aceste două luni.
Care au fost lunile de vârf pentru turismul din România în 2023! 

În 15 zone de coastă din Bulgaria, Grecia, Franţa, Croaţia, Italia, România şi Suedia, mai mult de 5 din 10 nopţi petrecute în unităţile de cazare turistică au fost în iulie şi august, lunile de vârf pentru turismul din aceste regiuni, potrivit datelor publicate de Eurostat, conform Economedia.

Iulie și august, lunile de vârf pentru turismul din România!

Cu un an în urmă, la nivelul Uniunii Europene, 34% din toate nopţile petrecute în unităţile de cazare turistică au avut loc în doar două luni: iulie şi august, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În aproape trei din patru regiuni UE de nivel 2 din Nomenclatorul Unităţilor Teritoriale pentru Statistică (NUTS 2), august a fost luna cu cea mai ridicată pondere a numărului de nopţi petrecute în unităţile de cazare turistică (170 din cele 242 regiuni NUTS 2). În iulie au fost 62 regiuni, în special în Europa de Nord şi părţi din Belgia, Cehia, Germania, Franţa, Italia, Ungaria şi Slovacia.

Te-ar putea interesa și: România, promovată la cel mai mare târg de turism din Polonia. Vizitatorii vor putea admira o expoziţie de costume populare, demonstranţii ale meşterilor populari și se pot plimba virtual prin Deva

turism
turism

În una din cinci regiuni pentru care sunt disponibile datele, (49 din 242 regiuni), peste 40% din înnoptările turiştilor au fost în iulie şi august.

În regiunile UE, cel mai ridicat grad de sezonalitate concentrată în iulie şi august a fost în Calabria (Italia, 64,8%), zona de coastă a României – Sud-Est (64,5%), regiunile bulgare Yugoiztochen (64,3%) şi Severoiztochen (60,9%) şi regiunea croată Jadranska Hrvatska (60,2%). Această regiune din Croaţia este şi una din cele mai vizitate din toate regiunile UE.

La regiunile cu cel mai scăzut grad de sezonalitate situaţia turismului este diferită. Regiunea franceză Mayotte avea anul trecut cel mai scăzut grad de sezonalitate din UE, cu 18,8% din numărul de nopţi petrecute în unităţile de cazare turistică fiind în martie şi mai. Urmează regiunea poloneză Warszawski stoleczny (19%), cu iunie şi august, regiunea spaniolă Comunidad de Madrid (19,2%) cu iunie şi octombrie, insula franceză La Réunion (19,8%) cu august şi octombrie, şi regiunea spaniolă Canarias (20%) cu iulie şi august.

La modul general, regiunile care includ capitalele tind să atragă turiştii tot timpul anului, fie din motive personale sau profesionale. În 15 din cele 22 de state UE care au subdiviziuni regionale, capitala depinde cel mai puţin de fluctuaţiile sezoniere. Aşa se în întâmplă în regiunile în care se află Bruxelles, Sofia, Praga, Copenhaga, Dublin, Madrid, Zagreb, Roma, Vilnius, Budapesta, Viena, Varşovia, Bucureşti, Bratislava şi Stockholm, potrivit sursei citate anterior.

Vezi și: Eliminarea tichetelor de vacanță, un adevărat coșmar pentru turismul din România. Hotelierii se tem că vor rămâne fără clienți