- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Carol Parc Hotel: Avem cereri pentru evenimente cat sa acoperim toate weekend-urile anului

09 Feb, 16:41 • elena.olteanu
Boutique hotelul de 5 stele din Capitala Carol Parc Hotel si-a regandit strategia privind organizarea de evenimente private in incinta unitatii si are in prezent cereri pentru diferite ocazii care depasesc de 3-4 ori numarul sfarsiturilor de saptamana din 2009, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Claudia Ciubotariu, director executiv al hotelului.
Carol Parc Hotel: Avem cereri pentru evenimente cat sa acoperim toate weekend-urile anului

Aceasta reasezare pe piata face parte din planul unitatii hoteliere de a-si mari flexibillitatea pentru a creste gradul de ocupare, in contextul economic actual.

„Am inceput deja sa realizam pachete destinate in special executivului din marile corporatii. Ne-am reasezat putin atitudinea fata de evenimentele private”, a declarat Claudia Ciubotariu.

„Avem practic posibilitatea sa acoperim fiecare vineri, sambata si duminica din 2009 cu ocazii de familie, aniversari, nunti, botezuri, alte petreceri private, insa suntem in proces de selectie a celor mai adecvate astfel de evenimente pentru Carol Parc Hotel si Restaurantul Poem”, a adaugat aceasta.

Anul trecut, compania a refuzat organizarea mai multor evenimente in incinta unitatii hoteliere.

„In 2008 am refuzat organizarea a 43 de evenimente private (nunti, botezuri, etc) si a peste 30 de alte evenimente (sesiuni foto, pictoriale, filmari de filme artistice, seriale sau spoturi publicitare) pentru a asigura linistea, discretia, intimitatea si adeseori si securitatea oaspetilor nostri. In aceasi maniera au fost refuzate peste 250 de cereri de rezervari (circa 4,5-6% din capacitatea anuala), pentru a asigura unor anumiti oaspeti conditii optime de sedere la Carol Parc Hotel”, a mai spus Ciubotariu.

Actuala situatie economica afecteaza foarte putin segmentul caruia i se adreseaza hotelul si deci afacerile unitatii, intrucat persoanele cu venituri mari sunt cele mai putin afectate de criza financiara.

„Plecam in continuare de la premiza ca avem toate caracteristicile pentru a profita chiar de criza. Argumentele noastre sunt faptul ca segmentul caruia ne adresam este foarte putin afectat de criza, cel putin la nivel personal”, a precizat directorul executiv al hotelului.

Gradul de ocupare in 2008 a fost de 22%, pentru cele 19 camere de care dispune hotelul.

Reprezentantii hotelului neaga zvonurile potrivit carora unitatea hoteliera de 5 stele ar fi de vanzare, mentionand ca unitatea nu face si nu a facut pana acum obiectul niciunei negocieri.

Hotelul a fost inaugurat in luna mai 2007, iar proprietarul este omul de afaceri Adrian Petre.