- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Castelul Bran ar putea fi vandut cu 60 de milioane de euro

08 Jan, 17:59 • Redactia DailyBusiness
Castelul Bran ar putea fi vandut cu 60 de milioane de euro Consiliului judetean Brasov, care prin aceasta achizitie doreste sa revigoreze veniturile provenite din turism ale zonei, relateaza Bloomberg.
Castelul Bran ar putea fi vandut cu 60 de milioane de euro

Consiliul judetean Brasov se afla in tratative cu o banca straina pentru un imprumut de 60 milioane de euro pe 10 ani pentru a recupera castelul de la actualii proprietari, a declarat Aristotel Cancescu, presedinte al consiliului.

„Dorim sa ne implicam in recuperarea si administrarea castelului pentru ca ar fi o buna oportunitate pentru viitoarea dezvoltare turistica a zonei”, a declarat Cancescu.

Castelul nationalizat de guvernul comunist in 1948, a fost retrocedat lui Dominic Habsburg si surorilor sale Elisabeth Sandhofer si Maria-Magdalena Holzhausen. Conform reprezentantilor legali ai familiei Von Habsburg, acestia s-au oferit sa vanda castelul autoritatilor locale luna trecuta.

Lia Trandafir, reprezentatul legal al familiei von Habsburg a declarat ca proprietarii au cerut 60 de milioane de euro pentru castel adaugand ca orice nou proprietar al castelului este obligat de lege sa pastreze castelul ca muzeu timp de trei ani de la cumparare.

Potrivit legislatiei din Romania, guvernul are primul dreptul sa cumpere castelul, daca insa nu isi manifesta interesul Consiliul Judetean Brasov poate face o oferta proprietarilor, a declarat Lia Trandafir, partener la firma de avocatura Rubin Meyer Doru & Trandafir.