- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cât costă o noapte de cazare la Roma, în 2024. Taxa care te obligă să scoți și mai mulți bani din buzunar dacă vizitezi Italia

06 Jun, 10:10 • Fundeanu Madalina
Cât trebuie să plătești pentru o noapte de cazare în Roma, Italia! Anul acesta, ești obligat să plătești o taxă suplimentară.
Cât costă o noapte de cazare la Roma, în 2024. Taxa care te obligă să scoți și mai mulți bani din buzunar dacă vizitezi Italia

Când vine vorba despre o țară străină în care românii iubesc să meargă în vacanță, aceasta este cu siguranță Italia. Iată care este prețul unei nopți de cazare pentru doi adulți în Roma, conform Kanal D.

Cât trebuie să plătești pentru o noapte de cazare în Roma, Italia

Roma este un oraș adorat de turiști, cu un farmec aparte, plin de ruine spectaculoase, străduțe pietruite și coline cu priveliști uimitoare. Peste tot poți găsi piețe cu fântâni, clădiri vechi de sute și mii de ani, castele și biserici, toate acestea așteptând să fie admirate. Roma este un oraș pe care nu poți să-l ratezi în următoarea ta călătorie prin Europa!

Conform infomațiilor de pe platforma booking.com, prețurile pentru o noapte de cazare, pentru doi adulți, pornesc de la 451 de lei la un hotel de trei stele.

Un astfel de hotel pune la dispoziție un lounge comun şi o terasă, precum şi un bar şi grădină. Toate camerele hotelului includ birou, TV cu ecran plat şi baie privată dotată cu bideu şi articole de toaletă gratuite. În plus, oaspeții primesc zilnic un mic dejun continental. Gazdele mai pun la dispoziție o recepție deschisă nonstop şi acces gratuit la internet WiFi pe toată proprietatea.

cazare Roma
cazare Roma

Ai mai putea citi: Ce să vizitezi într-un city break în Italia. Obiective turistice de neratat la Roma, orașul preferat al turiștilor

Mai mult de atât, pentru cei care doresc să se bucure de mai mult lux, pot alege un hotel de cinci stele, unde prețul pentru două persoane pornește de la 5.820 de lei pe noapte.

Hotelul este situat între Piazza del Popolo și Treptele Spaniole. Camerele sale spațioase au TV prin satelit și aer condiționat. WiFi-ul este gratuit în întreaga proprietate.

Personalul acestui hotel este foarte atent la nevoile oaspeților și oferă un mic dejun tip bufet generos, inclusiv mâncare caldă și rece. La restaurant sunt disponibile gustări și mâncăruri ușoare mediteraneene, iar clienții se pot relaxa în curte cu un cocktail.

cazare hotel de lux, Roma
cazare hotel de lux, Roma

Taxa de ședere, majorată de la 1 octombrie 2023

Începând din toamna anului 2023, taxa de ședere în Italia a fost majorată. Prin urmare, o familie cu doi copii care vine în vacanță în Italia va trebui să achite 40 de euro pe noapte în plus față de costul camerei de hotel. Acest lucru înseamnă că fiecare persoană va fi nevoită să suporte o taxă în plus de 10 euro.

Vestea proastă pentru turiști este că această taxă este obligatorie pentru toate tipurile de structuri de cazare din Italia.

Vezi și: Cum pot ieși la pensie în 2024 românii din Italia. Anunțul momentului pentru badante, bone și asistenții sociali care au lucrat peste hotare