- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Ce companii aeriene vor face fata crizei petrolului

27 Jun, 13:18 • Redactia DailyBusiness
Ryanair, Air France, Lufthansa si easyJet sunt companiile aeriene europene care vor face fata crizei generate de cresterea record a pretului petrolului si de economia in scadere, informeaza presa internationala, citand analistii Davy Stockbrokers.
Ce companii aeriene vor face fata crizei petrolului

Operatorii aerieni Silverjet si Euromanx si-au oprit deja zborurile, in timp ce Air Berlin planuieste sa renunte la cateva rute pentru a incerca sa sustina profitabilitatea.

Companiile aeriene cu cele mai vechi avioane si cu rezultate financiare slabe, ca Alitalia, Austrian Airlines, SAS, Air Berlin, Vueling, Clickair si SkyEurope, sunt cele mai vulnerabile.

Cele mai bogate companii aeriene, cu cele mai mici costuri operationale, ca Ryanair, sunt cele mai bine plasate.

easyJet estimeaza ca va inregistra pentru prima jumatate a anului rezultatele anticipate anterior si facute publice de catre conducerea interimara a companiei la data de 7 februarie 2008.

„Rezultatele pentru prima jumatate a anului vor fi in linie cu cele anticipate, insa pentru a doua parte a anului, din cauza cresterii semnificative a preturilor combustibililor, este posibil sa inregistram un profit mai mic decat cel anticipat”, a declarat Andy Harrison, CEO easyJet.

Operatorii aerieni ar putea avea pierderi anul acesta de circa 6,1 miliarde de dolari, in cazul in care pretul barilului de petrol va ramane la 135 de dolari pe baril, au declarat reprezentantii Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni, reprezentand 230 de companii.