- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Ce destinatii sunt recomandate pentru turismul de aventura

05 Jul, 07:02 • elena.olteanu
In Romania cererea pentru turismul de aventura nu este ridicata, anual contractandu-se doar cateva zeci de pachete, astfel ca agentiile de turism le recomanda doritorilor de adrenalina destinatii ca Brazilia, Costa Rica, Argentina, Chile sau Alaska.
Ce destinatii sunt recomandate pentru turismul de aventura

„Cererea este destul de mica pentru aceste pachete, anual de ordinul zecilor, si aproape nimeni nu contracteaza special pachete de vacanta pentru sporturi extreme. Acestea sunt incluse optional in pachet”, a declarat Mircea Vladu, directorul agentiei de turism Prestige Tours.

„In Romania, cererea pentru turismul de aventura nu este foarte ridicata”, spune si Sorin Stoica, CEO al agentiei de turism Eturia.

La destinatiile recomandate, sporturile care se pot practica sunt rafting, tiroliana, catarare, bungee jumping, calarie in padure tropicala si sporturi nautice.

„De asemenea, alte activitati de aventura, incluse optional in pachetele noastre turistice, sunt excursii cu balonul in Elvetia sau Franta si safari prin jungla. O excursie de 1-2 zile poate costa in jur de 150 de euro pe zi”, a adaugat Vladu.

Clientii prefera sa combine turismul de placere (vacanta obisnuita) cu cateva din aceste sporturi extreme. Din acest punct de vedere, printre preferintele principale ale romanilor se numara tiroliana, rafting-ul, catararea si sporturile de apa.

Preturile difera in functie de numarul de zile de vacanta, de clasa hotelurilor unde sunt cazati turistii, de destinatia aleasa sau de numarul de activitati extreme pe care acestia aleg sa le faca.

De pilda, in cazul Eturia, un circuit adventure in Costa Rica, timp de 12 zile, costa 1.300 euro fara ca biletul de avion sa fie inclus.

Cine solicita turism de aventura

„Profilul clientului interesat de o vacanta adventure este: tanar, cu o varsta cuprinsa intre 25-35 de ani, cu venituri medii si peste medie, detine de obicei o functie stabila si calatoreste cel putin o data pe an in astfel de destinatii”, a spus Stoica.

Eturia activeaza pe piata din Romania din octombrie 2007 si lucreaza pe sistemul „tailor made” (toate vacantele sunt organizate in functie de dorintele clientilor). Agentia a vandut vacante personalizate de peste 250.000 de euro in 5 luni si estimeaza pe intreg anul 2008 afaceri de 1 milion de euro.

Agentia de turism Prestige Tours, fondata in 1990, estimeaza o crestere a cifrei de afaceri de circa 20% in 2008, pana la aproximativ 7-8 milioane de euro.