Turism

Cel mai grav accident din turismul romanesc. Ce spune directorul agentiei care a organizat circuitul

24 Jun, 14:13 • Redactia DailyBusiness
Cel putin 19 persoane au murit, iar alte patru sunt in stare critica, dupa ce autocarul in care se aflau, inmatriculat in Romania, a cazut intr-o prapastie, in Muntenegru. Guvernul anunta ca va initia rapid toate verificarile necesare pentru a se constata daca firma implicata in organizarea transportului din Muntenegru a respectat toate prevederile legale de siguranta.
Cel mai grav accident din turismul romanesc. Ce spune directorul agentiei care a organizat circuitul

Marius Usturoi, directorul Maree Travel, agentia de turism care a organizat circuitul, a precizat, pentru Mediafax, ca in autocarul, operat de Gregory Tour, care s-a prabusit intr-o prapastie in Muntenegru se aflau 47 de persoane, cetateni romani, intre care un minor.

Era vorba despre un circuit turistic in Muntenegru si Croatia de sase zile. Turistii au plecat sambata dimineata din Bucuresti, seara au ajuns la Belgrad, unde au innoptat, iar duminica dimineata au plecat mai departe in circuit.

Usturoi a precizat ca agentia sa a mai lucrat cu Gregory Tour, care opereaza pe numeroase circuite, si ca nu a existat nicio problema pana acum. El a spus ca nici transportatorul nu isi explica cum s-a produs accidentul, sustinand ca autocarul si soferii erau in cea mai buna stare.

Marius Usturoiu a precizat ca responsabilitatea pentru pagubele produse in urma accidentului din Muntenegru apartine transportatorului, Gregory Tour, conform contractului incheiat de acesta cu agentia de turism.

Directorul firmei de transport Gregory Tour, Stefan Grigore, care opera autocarul prabusit in Muntenegru, spune ca autovehiculul avea toate verificarile tehnice la zi, iar soferii aveau experienta de cel putin zece ani, fara niciun incident pana acum.