- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cele 5 orașe din Europa pe care trebuie să le vizitezi neapărat. Excursii la prețuri mici sau all inclusive, de neratat

04 Mar, 13:55 • Polojan Tudor
Vacanțele pe continentul nostru au devenit din ce în cei mai vestite. Orașele Europene au farmecul lor și chiar merită vizitate.
Cele 5 orașe din Europa pe care trebuie să le vizitezi neapărat. Excursii la prețuri mici sau all inclusive, de neratat

Turiștii se pot bucura în câteva ore de atracțiile orașelor europene, de mâncarea și băutura din numeroasele centre urbane pe care continentul le are de oferit. Dacă sunteți în căutarea unei arhitecturi grandioase, sau vreți să gustați mâncăruri grozave ori pur și simplu doriți să lăsați totul deoparte pentru un weekend și aveți doar puțin timp la dispoziție, avem 5 orașe de vizitat cel puțin măcar odată în viață, recomandate de ziare.com.

Barcelona – Spania

Renumită pentru arhitectura lui Gaudi, doar printr-o plimbare veți putea vedea unele dintre cele mai elaborate creații ale acestuia. Parcul Guell este una dintre cele mai cunoscute opere ale lui pe care nu trebuie sub nicio formă să o ratați. Tururile organizate din Barcelona sunt cele mai potrivite pentru a putea vedea cât mai multe obiective. Nu ratați faleza și nici plaja, iar de Sagrada Familia, cea mai cunoscută catedrală din lumea, nu trebuie să vă mai amintim noi. Ah, sau puteți merge cu bicicleta, prețurile de închiriere sunt pentru toate buzunarele. O cameră pentru un weekend costă de la 80 de euro în sus.

Helsinki – Finlanda

Gazda Jocurilor Olimpice din 1952 este considerat unul dintre orașele cu cea mai rapidă creștere din toată Europa. Nu este atât de mare, însă este plin de viață, destul de aglomerat, dar în același timp – intim. Este poziționat pe coastă, unde puteți vedea, de exemplu, o fortăreață navală sau un muzeu amplasat în aer liber. Și tot in Helsinki găsiți cele mai bune restaurante din lume, deci poate merge cu voi și prietenul pasionat de gastronomie.

Te-ar mai putea interesa și: Traficul aerian în prima lună a anului 2023 a înregistrat peste un milion și jumătate de pasageri. Chiar și așa, unele companii anulează definitiv din ce în ce mai multe zboruri

Orașe de poveste

Florența – Italia

Suntem de acord când spunem că Italia nu are pereche, nu? Florența, orașul unde arta se combină cu eleganța și stilul italienesc, arhitectura este una de nedescris, iar patrimoniul cultural este vast. Piazza della Signorina, cea mai faimoasă piață din oraș, trebuie neapărat vizitată. Cadedrala orașului cu a sa cupolă emblematică și o structură impresionantă, iar acel locul face ca toți oamenii aflați acolo să fie calzi. Și nu uitați de înghețată, se găsește peste tot. Cazarea aici începe de la 50 de euro pentru un weekend întreg.

Praga – Cehia

În Praga este îndeajuns să te plimbi. Ajungi să te îndrăgostești iremediabil de oraș și de oamenii de acolo. Acolo veți găsi cel mai mare castel din lumea, reprezentat de o multitudine de clădiri împrăștiate. Dacă vreți să postați pe Instagram o panoramă a orașului, Podul Carol va fi bucuros dacă îl vizitați. Pasionții de istorie sunt așteptați să treacă podul spre orașul vechi, acolo unde piața este încununată cu o arhitectură unică și clădiri gotice.

Paris – Franța

Sunt multe de spus despre orașul iubirii, și nu trebuie nici să menționăm cel mai atractiv punct al acestuia, nu? Ați ghicit, Turnul Eiffel, locul unde toată lumea se sărută și unde tot timpul cineva cere pe altcineva în căsătorie. Și mâncarea de la restaurantul din turn este délicieux! Nu puteți vizita catedrala Notre Dame pe stomacul gol, dar sigur o să vi se facă iarăși foame după ce ați fost în ambele puncte, așa că mergeți pe Champs-Elysees unde găsiți cele mai bune croissante din lume.

Mai citește și: Un român a surprins statul italian. A refăcut un pasaj pieton din banii proprii. Reacția oficialilor italieni l-a șocat

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult