- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cele mai inedite safariuri. Cat costa o evadare in mijlocul salbaticiei

18 Aug, 00:05 • monica.manea
Fie ca iti doresti sa observi primatele din Rwanda sau sa te plimbi intr-o croaziera pe raul Amazon pentru a urmari delfinii, un safari ca la carte iti poate oferi accesul in uimitoarea lume a salbaticiei. O analiza realizata de Departures prezinta cele mai renumite companii organizatoare de safari, cat costa si in ce constau aceste expeditii exclusiviste.
Cele mai inedite safariuri. Cat costa o evadare in mijlocul salbaticiei

Fiecare dintre aceste companii incearca sa isi cucereasca clientii incluzand diverse elemente inedite in pachetele de excursie pe care le ofera. Potrivit celor mai importanti organizatori, intimitatea, siguranta si posibilitatea de a avea orice iti doresti la indemana sunt cateva puncte cheie in atragerea clientilor.

Mai mult, cei dornici de o astfel de excursie au posibilitatea de a-si personaliza calatoria alegandu-si siguri traseul si persoanele care sa ii insoteasca in expeditie. Uneori li se ofera chiar posibilitatea de a inchiria intreaga statiune, un iaht, un elicopter, doar pentru ei si pentru grupul lor de prieteni.

[img=3229]Singita Sweni Lodge, Africa de Sud[/img]  Singita Sweni, Africa de Sud

Situate pe un teren privat din incinta Parcului National Kruger, cele 6 apartamete suspendate ale Singita Sweni Lodge, au fost construite in asa fel incat sa aminteasca de cuibuirile unor vulturi.

Oaspetii isi pot alege singuri traseul si vor avea cu siguranta posibilitatea sa vada pe langa lei, leoparzi, elefanti si cateva exemplare rare precum rinocerul negru, antilopa samur, servalul sau pisica salbatica africana.

Cazarea la Singita Sweni Lodge costa 10.150 de dolari pe noapte. Pretul include masa si bauturile, iar capacitatea complexului este de 12 persoane.

[img=3230]Private Helicopter Safari: Uncharted Africa Safari Co, Ethiopia[/img]  Uncharted Africa Safari Co., Etiopia

Proprietarul companiei, Ralph Bousfield, este cel care conduce expeditiile. Calatoria are loc in cea mai mare parte cu elicopterul, putand fi observate peisajele din jurul Muntilor si a Parcului National Simien sau de deasupra deltei raului Omo.

La finalul expeditiei aterizarea are loc in mijlocul desertului din Depresiunea Danakil, cel mai jos punct al Africii, situat la 100 de metri sub nivelul marii.

Costul  unui astfel de heli-safari incepe de la 130.000 de dolari (all-inclusive), iar grupurile pot fi formate doar din 2 persoane.

[img=3231]Balloon Safari: Abercrombie & Kent, the Serengeti[/img] Abercrombie & Kent, Parcul National Serengeti (Africa)

Aceasta companie organizeaza expeditii cu balonul. Zborul se face la o distanta apropiata de sol pentru ca experienta sa fie cat mai incitanta si pentru ca turistii sa poata observa de aproape cum traiesc leoparzii, aligatorii, hipopotamii, antilopele sau zebrele.

Experienta se incheie cu un mic dejun in mijlocul rezervatiei Serengeti unde oaspetii vor ciocni cate un pahar de sampanie.

Costul unui ballon-safari este de 4.000 de dolari, in care este inclus si acel mic dejun, iar la o astfel de expeditie pot participa grupuri de maixim 8 persoane.

[img=3232]Walking Safari: The Africa Adventure Company, Zimbabwe[/img] Africa Adventure Company, Zimbabwe

Este companie care incearca sa ofere un safari cat mai autentic. Intreaga expeditie este conceputa in asa fel incat turistii sa fie cat mai aproape de natura, drept urmare exploararile se fac pe jos.

Lungile plimbari prin Parcul National Hwange le ofera turistilor posibilitatea sa vada cum isi petrec animalele timpul in mediul lor natural. Aceasta apropiere de mediul lor face ca expeditia sa fie una pe cat de periculoasa pe atat de interesanta.

Invitatilor li se predau cateva lectii esentiale de urmarire si vanare a leilor si rinocerilor.

Parcul este renumit pentru numarul mare de elefanti, rinoceri, lei si de cani salbatici africani.

Costul expeditiei incepe de la 44.970 de dolari (toate mesele incluse), iar grupurile care participa la un astfel de safari sunt de maxim 6 persoane.

[img=3233]Amazon River Safari: National Geographic, Peru[/img]  National Geographic/Lindblad Expeditions, Peru

Compania este renumita pentru organizarea de safari pe raul Amazon. Expeditia se face cu un iaht care strabate apele Rezervatiei Nationale Pacaya Samiria din Peru.

Vasul este adesea abandonat de turisti care prefera sa exploarelze taramurile ude ale Amazonului in barcute pentru a se bucura mai de aproape de flora si de fauna acvatica din zona, care include pesti piranha sau ciudatii delfini de amazon (una dintre cele doua specii de delifini de apa dulce).

Expeditorii priceputi vin aici pentru a cerceta lenesii, maimutele tamarin, caimanii si sutele de specii de pasari.

Costul unei calatorii de 10 zile este de 173.000 dolari (mesele incluse), iar grupurile sunt formate din 28 de persoane.

[img=3234]Elephant Safari: Anantara Golden Triangle Resort & Spa, Thailand[/img] Anantara Golden Triangle Resort & Spa, Tailanda

Cuvantul cheie in expeditiile oferite de Anantara Golden Triangle este: elefant.

Compania ofera un safari inedit in timpul caruia turistii sunt invatati sa dreseze elefantii. Timp de 3 zile vizitatorii isi petrec timpul in preajma celor 32 de elefanti care traiesc in rezervatie. Animalele au fost salvate de pe strazile Bankokului, iar acum au devenit stapanii parcului care se intinde pe o distanta aproape 650 de metri patrati.

In timpul excursiei turistii sunt invatati sa se orienteze prin padurile de bambus, iar ghizii le impartasesc din cunostintele lor despre diferitele tipuri de plante si insecte care traiesc in zona.

Costul acestui gen de experienta este de doar 200 de dolari.

[img=3235]Primate Safari: Cox & Kings, Rwanda[/img]  Cox & Kings, Rwanda

Pentru calatorii care isi doresc sa renunte la compania oamenilor in favoarea celor mai apropiate “rudenii” ale lor, compania Cox & Kings organizeaza un safari in padurea Nyungwe din Rwanda.

Vedetele expeditiei sunt  gorilele. Ele traiesc de obicei in familii de cate 20. Pentru ca acestea sa nu se simta deranjate guvernul rwandez a interzis vizitarea zonelor in care primatele isi fac veacul, a grupurilor care depasesc  8 persoane. Timpul de vizitare este de o ora.

In restul timpului vizitatorii pot sa cineze in jurul focurilor de tabara, sau sa viziteze imprejurimile lacului Kivu sau a vulcanului Virunga.

Costul expeditiei este de 55.840 dolari.

[img=3236]Kangaroo Safari: Wildman Wilderness Lodge, Australia[/img]  Wildman Wilderness, Australia

In zona de nord a Australiei se intind tinuturi aparent pustii care pana la un moment dat mai pastreau doar amintirea triburilor indigene ce le stapaneau.

Intre timp compania Wildman Wilderness a construit cateva cabanute unde vin cei doritori de explorarea salbaticiei. Turistii care viziteaza acest tinut sunt condusi de ghizii aborigeni pentru a face cunostinta cu termitele uriase sau merg in cautarea de hrana salbatica.

Bineinteles ca intr-un asemenea safari nu au cum sa lipseasca numeroasele specii de canguri australieni.

Cazarea la Wildman Wilderness Lodge costa 14.000 de dolari pe noapte, iar capacitatea este de maxim 50 de persoane.