- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cele mai performante pietei hoteliere din Europa: Koln si Istanbul cele mai mari cresteri de tarife, in martie

26 Apr, 14:26 • Redactia DailyBusiness
Industria hoteliera din Europa a inregistrat cresteri ale veniturilor per camera disponibila de aproape 10% in martie 2011, fata de aceeasi perioada a anului trecut potrivit datelor companiei STR Global. Cele mai mari cresteri de tarife au fost inresgitrate in Koln si Istanbul.
Cele mai performante pietei hoteliere din Europa: Koln si Istanbul cele mai mari cresteri de tarife, in martie

Patru orase europene au inregistrat cresteri de preturi de peste 20% in martie 2011, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cea mai mare crestere a tarifelor hotelurilor a fost in Koln, de 26% pana la o medie de peste 119 euro.

Pe pozitia a doua a fost Istanbul cu o crestere de peste 24% a tarifelor pana la 150 euro. Istanbul a fost urmat de Viena tot cu o crestere de peste 24%, insa pana la o medie de doar 109 euro per camera. Zurich a fost al patrulea oras unde preturile au crescut substantial, cu peste 21%, pana la 211 euro per camera, in medie.

Cea mai mare scadere de tarife a fost inregistrata in Tel Aviv, de 6% pana la 160 euro per camera.

In martie, pe 6 piete europene s-au inregistrat crestere de peste 30% a veniturilor obtinute per camera disponibila. Venetia este pe primul loc cu o majorare de peste 54% pana la 136 euro per camera disponibila. Koln a inregistrat o crestere de aproape 45%, Oslo de aproape 34%, iar Viena de peste 33%. Gutenberg si Istanbul au inregistrat de asemenea cresteri de peste 30% a veniturilor per camera disponibila.

Cea mai mare scadere a veniturilor a fost in Salzburg de aproape 10%.

Cea mai mare crestere a gradului de ocupare s-a inregistrat in Venetia, unde hotelurilor au fost ocupate in poportie de 65,7%, in crestere cu peste 32% fata de martie 2010. Venetia a fost urmata de Oslo cu o crestere a gradului de ocupare de 22% pana la 68%.

Doar doua piete au inregistrat scaderi mai mari de 5% a gradului de ocupare, Malmo si Salzburg.