- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cele mai populare mituri neadevarate despre calatoriile cu avionul

11 Aug, 11:42 • Redactia DailyBusiness
Calatoresti frecvent cu avionul, in calitate de om de afaceri, sau il preferi numai in vacanta? Ori poate esti inaintea primului zbor din viata? Compania aeriana easyJet a relatat si demontat cateva mituri referitoare la calatoriile cu avionul, populare in randurile tuturor genurilor de calatori.
Cele mai populare mituri neadevarate despre calatoriile cu avionul

Mitul 1

: Trebuie sa fii la aeroport cu 3 ore inainte de ora de zbor.

Nu este adevarat, spun reprezentantii easyJet deoarece birourile de check-in, cel putin in cazul zborurilor europene, se inchid cu 40 de minute inainte de zbor.

Pentru a nu pierde avionul trebuie sa treceti prin procedura de check-in din timp. Cu toate acestea, pentru confort si siguranta ar trebui sa se ajunga la aeroport cu 2 ore inainte de decolare.

Mitul 2: Consumul de alcool in timpul zborului te relaxeaza si te ajuta sa scapi de frica.

Poate ca alcoolul te poate relaxa, dar numai pentru putin timp. Pe parcursul zborului, presiunea atmosferica este mai scazuta decat cea de la sol. Scaderea presiunii atmosferice reduce capacitatea organismului de a absorbi oxigenul. Consumul de alcool creste tensiunea arteriala, avand un impact mai ridicat asupra organismului decat la sol.

De asemenea, poate provoca deshidratarea. Din aceste motive, este esential sa contrabalansati pierderea fluidelor prin consumul de apa minerala si sucuri de fructe.

Mitul 3: Excesul de bagaj se poate plati doar la check-in.

Excesul de bagaj se poate plati atat la imbarcare, cat si online sau prin telefon. De asemenea, se ofera posibilitatea de a calatori cu un bagaj de mana, fara a se impune o limita de greutate pentru aceasta.

Mitul 4: Transportul cosmeticelor si al parfumurilor in bagajul de mana este interzis.

De asemenea, este un mit, deoarece cosmeticele sunt permise la trecerea prin sistemele de securitate ale aeroportului. Trebuie doar sa le puneti intr-o punga transparenta de plastic, care sa nu depaseasca 20 cm x 20 cm.

Mitul 5: Nu aveti voie sa folositi iPod-ul sau alte dispozitive muzicale pe timpul zborului.

Singurele momente in care nu puteti sa tineti aceste dispozitive deschise sunt atunci cand aeronava decoleaza sau aterizeaza, in rest echipamentul electronic de tipul radio/laptop/cd/mp3 poate fi folosit la bordul aeronavei.

Exceptie fac telefoanele mobile care trebuie sa ramana inchise de la momentul imbarcarii si pana la momentul sosirii pe aeroportul de destinatie.

Mitul 6: Este aproape imposibil sa iti schimbi rezervarea online.

O rezervare online pe site-ul companiei poate fi inlocuita cu un alt zbor, prin achitarea unei taxe de modificare a rezervarii, cu conditia ca aceasta sa fie facuta cu minim 2 ore inainte de ora zborului programat initial.

easyJet are in prezent 165 de aeronave care acopera 398 de rute intre 107 aeroporturi din 28 de tari. easyJet a transportat peste 42 de milioane de pasageri in ultimele 12 luni.