- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cele mai subestimate orase turistice ale lumii (FOTO)

03 Apr, 12:15 • Redactia DailyBusiness
Orase ca Bratislava (Slovacia) sau ca Detroit (SUA) sunt, in general, ocolite de turistii care prefera destinatiile deja consacrate. Totusi, acestea ascund numeroase puncte de atractie pentru cei interesati de arhitectura grandioasa, de bucataria experimentala sau de cartiere cu aspect inedit.
Cele mai subestimate orase turistice ale lumii (FOTO)

Aceste orase isi pastreaza autenticitatea si specificul local, nefiind inca invadate de multimile interminabile de turisti, potrivit Yahoo Travel.

1. Detroit,SUA

Detroit, denumit si Motor City, s-a revitalizat si a capatat o noua infatisare in ultimii ani. Fabricile si depozitele candva abandonate, precum Russell Industrial Center, au fost transformate in studiouri ale artistilor, in timp ce spatii urbane pustii au devenit adevarate gradini citadine.

2. Taipei,Taiwan

Taipei, una dintre cele mai spectaculoase capitale ale Asiei, are ca principale atuuri spatiile verzi intinse si transportul public impecabil.

Turistii care vor sa practice activitati in aer liber pot vizita Parcul National Yangmingshan sau pot face excursii in muntii ce inconjoara orasul.

3. Tucson, Arizona (SUA)

Inconjurat de munti si de Parcul National Saguaro, Tucson este orasul in care frumusetea naturii se imbina cu mostenirea culturala bogata.

Totusi, acesta nu duce lipsa nici de magazine, baruri, spectacole de muzica live si restaurante de lux, cum e Janos Wilder’s Downtown Kitchen + Cocktails.

4. Glasgow, Marea Britanie

Glasgow, cel mai mare oras din Scotia, a devenit centrul muzical al Marii Britanii. Artisti importanti, ca Belle and Sebastian sau Franz Ferdinand, s-au lansat din acest oras.

Turistii care ajung in Glasgow pot face cumparaturi la magazinele vintage de pe Byres Road sau pot lua masa la restaurante precum Cail Bruich si Crabshakk.

5. Nara, Japonia

De obicei neglijata in favoarea vecinului Kyoto, aceasta capitala imperiala antica este bogata in temple budiste, sanctuare si gradini impresionante.

Vizitatorii se pot plimba prin gradinile Isui-en sau se pot relaxa intr-o cafenea de pe strazile inguste ale districtul Naramchi.

6. Bratislava, Slovacia

Cladirile maiestuoase, pietele largi si castelul medieval, care vegheaza deasupra orasului, transforma aceasta capitala europeana intr-un oras de poveste.

Turistii dornici de distractie au la dispozitie o gama larga de restaurante, cluburi, berarii sau cafenele.

7. Providence, Rhode Island (SUA)

Providence abunda in galerii de arta sofisticate, ca New Urban Arts si AS220, unde se organizeaza petreceri sau expozitii ale artistilor din noua generatie.

Cartierul West End este locul in care se concentreaza cele mai multe baruri, magazine vintage si restaurante.

8. Adelaide, Australia

Denumit „orasul bisericilor”, Adelaide se remarca prin mixul multietnic pe care il formeaza locuitorii sai, prin cafenelele cu muzica live si prin nenumaratele evenimente artistice de avangarda.

Plajele intinse si Gradina botanica din Adelaide sunt principalele atractii turistice ale orasului.

9. Valparaiso, Chile

Valparaiso este un oras-port care a fost mult timp cunoscut pentru casele colorate ce ii populeaza dealurile abrupte.

Valparaiso a trecut printr-o adevarata renastere in ultimii ani, locuitorii transformand cladirile cu valoare istorica in hoteluri, galerii si restaurante elegante.