- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cererea pentru excursii in luna de miere va creste cu 30% in 2008

20 Jun, 15:57 • elena.olteanu
Cererea pentru pachete turistice pentru luna de miere va creste anul acesta cu circa 20-30%, la circa 7.000, cei mai multi orientandu-se spre destinatii cu climat calduros, dar si spre capitale europene romantice, au declarat pentru DailyBusiness reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
Cererea pentru excursii in luna de miere va creste cu 30% in 2008

„Cele mai cautate destinatii sunt Grecia, Turcia si Bulgaria, insa exista o cerere foarte mare si pentru capitalele europene romantice, Paris, Venetia si Barcelona”, a declarat Traian Badulescu, purtator de cuvant al ANAT.

De asemenea, cuplurile care au alocat un buget mai mare aleg destinatii din insulele exotice.

„Cererea in cadrul agentiei nostre va creste anul acesta cu circa 50%, fata de anul trecut cand am inregistrat circa 100 de solicitari pentru vacante destinate lunii de miere, iar cele mai cautate destinatii sunt insulele exotice Maldive, Caraibe, dar si litoralul european”, a declarat Mircea Vladu, directorul agentiei de turism Prestige Tours.

Bugetul alocat de catre tinerii proaspat casatoriti este de circa 1.500-2.000 de euro pe sejur, insa pentru destinatiile mai scumpe bugetul este de minin 4.000 de euro pe cuplu.

De regula cuplurile, pentru acest eveniment prefera hoteluri in care au toate conditiile necesare pentru un sejur fara probleme. Hotelurile alese sunt de 4-5 stele.

Totodata, exista si cupluri care prefera sa-si organizeze nunta in alte tari.

„Am primit o cerere pentru a organiza o nunta in Bulgaria in 2009. Costul de persoana este de 200-500 de euro, in functie de tipul trasportului ales”, a adaugat Vladu.

Cuplurile din Romania cheltuiesc anual 20-25 milioane euro pentru a-si petrece luna de miere in strainatate, a estimat anterior Traian Badulescu de la ANAT.