- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

CFR a virat 5, 45 mil. lei pentru salariile angajatilor

10 Jun, 14:45 • Redactia DailyBusiness
CFR SA a virat marti salariile angajatilor de la Regionala Bucuresti, in suma de 950.000 lei, iar miercuri a platit remuneratiile pentru regionalele din tara, in valoare de 4,5 milioane lei, au declarat, miercuri, agentiei Mediafax, surse din companie.
CFR a virat 5, 45 mil. lei pentru salariile angajatilor

Mai multe trenuri au fost blocate, miercuri, pentru aproximativ o ora, din cauza unei greve spontane la CFR.

„Alimentarea contului catre angajatii CFR SA de la Regionala Bucuresti s-a facut ieri (marti-n.r.). Nu am facut plati esalonate, ci am virat toata suma odata, adica 950.000 lei. Pentru celelalte regionale, s-au virat banii in banca azi (miercuri -n.r.) si in aceasta dupa-amiaza sau cel tarziu maine, angajatii vor primi pe card salariile”, au spus sursele citate.

Bancpost sustine ca respecta fluxurile bancare convenite cu clientii privind perioadele de timp dintre intrarea sumelor in conturi si efectuarea platilor, fara sa comenteze informatiile privind relatia cu societatile CFR, invocand secretul bancar.

Constantin Axinia, subsecretar de stat in Ministerul Transporturilor, a declarat, miercuri, ca salariile restante la CFR au fost platite marti, dar din cauza sistemului informatic, nu au ajuns la angajati.

Axinia a mai spus ca a avut o discutie cu liderii sindicali si ca acestia stiau ca vor fi intarzieri si ca banii vor ajunge esalonat la angajati, in cursul acestei saptamani.

Gheorghe Popa, liderul Federatiei Miscare Comercial, a declarat ca este o problema administrativa si ca, in cursul dupa-amiezii de miercuri sau cel mai tarziu joi, vor fi achitate restantele din 30 mai.

Popa a spus ca pentru Regionala Bucuresti, administratia a invocat probleme legate de banca, precizand ca i-a informat pe angajati in legatura cu aceasta situatie.

Radu Berceanu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, a declarat, miercuri, ca daca angajatii companiilor feroviare de stat nu vor renunta la anumite sporuri se poate ajunge in situatia in care ministerul sa nu poata plati salariile.