- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

CFR Calatori a introdus vagoane business-class pe Intercity

22 Jun, 13:30 • Redactia DailyBusiness
CFR Calatori a introdus vagoane de tip business class pentru trenurile Intercity de pe ruta Bucuresti Nord-Constanta si retur, iar pretul unui bilet va fi cuprins intre 81 si 91 lei, potrivit oficialilor companiei feroviare.
CFR Calatori a introdus vagoane business-class pe Intercity

Incepand cu data de 22 iunie se va extinde seviciul business si pe relatia Bucuresti Nord – Constanta si retur. Operatorul feroviar de calatori vine astfel in intampinarea exigentelor clientilor sai in ceea ce priveste noile cerinte de transport si comunicare, potrivit NewsIn.

In functie de dotari, serviciul business este de doua tipuri, standard si business exclusive. Pretul unui bilet la clasa business exclusive va fi de 91 lei, iar la standard 81 lei.

Vagoanele business sunt introduse in trenurile de lung parcurs.

Modernizarile au fost realizate in atelierele CFR Grivita. Acestea ofera facilitati care nu exista la vagoanele intercity de clasa I, iar dotarile constau in fotolii confortabile din piele pentru serviciul exclusiv si din plus pentru serviciul standard, monitoare video cu diagonala de 51 de centimetri pentru pasageri, modul pentru casti cu patru canale audio, acces wireless la Internet, display-uri montate in spatarele scaunelor pe care se pot urmari programe video si instalatii de climatizare.

Vagoanele dispun si de facilitati pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii, existand lifturi pentru usurarea accesului in vagon si in grupul sanitar special dotat. De asemenea, vagoanele business au baruri cu frigidere, cuptoare cu microunde si expresoare de cafea.

CFR Calatori a introdus in luna decembrie trei vagoane business pe rutele Bucuresti-Cluj Napoca, Bucuresti-Oradea si Bucuresti-Timisoara si retur, existand un al patrulea vagon de acelasi tip folosit ca rezerva.

Directorul de marketing al companiei CFR Calatori, Adrian Vlaicu a declarat la inceputul anului ca preturile pentru serviciul business nu sunt foarte mari, insa clasa business se adreseaza omului rafinat care isi doreste un confort ridicat si servicii de calitate, celui care isi doreste sa lucreze in timpul calatoriei sau sa asculte muzica la casti intr-un cadru linistit, mai exact omului de afaceri.

Reprezentantii CFR Calatori au precizat ca valoarea investitiei a fost intre 450.000 si 500.000 de euro pentru un vagon.