Turism

CFR Calatori reintroduce trenurile catre Aeroportul Otopeni

21 Mar, 13:19 • valentin..nicolae
CFR Calatori reintroduce incepand cu data de 23 martie trenurile "Henri Coanda Expres", care asigura legatura intre Gara de Nord si Punct Oprire Aeroport Halta Otopeni. Circulatia acestor trenuri a fost anulata in luna ianuarie din cauza conditiilor meteorologice si a gradului de utilizare foarte scazut.
CFR Calatori reintroduce trenurile catre Aeroportul Otopeni

„In contextul transferului activitatii companiilor de zbor low -cost de la Aeroportul International Aurel Vlaicu (Bucuresti Baneasa) la Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni), acest tip de transport suburban – tren+auto va fi reluat experimental, circa 2 luni, pentru a se a putea face o evaluare a pietei pe aceasta ruta. In functie de nivelul de trafic, se va lua o decize finala asupra mentinerii in circulatie a trenurilor Henri Coanda Expres”, se arata intr-un comunicat remis de CFR Calatori.

Trenurile vor circula intre orele 06.25 – 21.24, la intervale de o ora.

Microbuzele pentru transferul pasagerilor dintre terminalele de plecare/sosire ale aeroportului si Punctul de Oprire Aeroport halta (locul/statia unde opresc trenurile), circula intr-un grafic orar adaptat cu mersul trenurilor.

Imbarcarea in microbuzele de transfer se realizeaza de pe estacada de la etajul 1, zona de sosiri internationale, unde se afla si casa de bilete.

Un bilet costa 8,10 lei, iar un abonament lunar 136 de lei (tarifele includ si transferul cu microbuzul).

Biletele se pot procura de la toate casele de bilete din statiile si agentiile de voiaj CFR, inclusiv de la casa de bilete deschisa in incinta Aeroportului International Henri Coanda.

Anuntul vine la o zi dupa ce reprezentantii CFR Calatori au declarat pentru DailyBusiness.ro ca „in contextul transferului
activitatii companiilor de zbor low-cost de la Aeroportul International
Bucuresti Baneasa la Aeroportul International
Henri Coanda (Otopeni) au avut loc intalniri si discutii  privind reluarea experimentala a circulatiei trenurilor ‘Henri
Coanda Expres’
pentru a se putea face o evaluare a pietei si solicitarii lor,
urmand a se lua o decizie in aceasta privinta in urmatoarele zile”.

Informatiile de pe site-ul aeroportului Otopeni nu au fost insa actualizate, astfel ca in prezent pretul pentru un bilet la trenul Henri Coanda Expres este de 6,8 lei.

Citeste si „Mai multi pasageri la Otopeni. Cine ii transporta in oras?”