Turism

Cheltuielile globale pentru turism vor creste cu 3,9% in 2007

09 Mar, 11:15 • Redactia DailyBusiness
Cheltuielile mondiale pentru turism si calatorii vor creste in 2007 cu 3,9%, pana la nivelul de 5.400 miliarde euro, reiese dintr-un studiu publicat de Consiliul mondial al calatoriilor si turismului si de agentia Accenture.
Cheltuielile globale pentru turism vor creste cu 3,9% in 2007

In urmatorii zece ani, cheltuielile de acest tip ar trebui sa creasca cu aproximativ 4,3% pe an, pentru a atinge in 2017 nivelul de 9.900 miliarde euro, rezulta din studiul ale carui rezultate au fost prezentate cu ocazia Salonului international de turism din Berlin (ITB).

Statele Unite ale Americii va fi in acest an tara care va cheltui cel mai mult pe turism si calatorii, atat private cat si de afaceri, urmata de Japonia, Germania si China, relateaza NewsIn. In schimb, pana in 2017 China va ocupa pozitia secunda a acestui clasament.

In studiu este mentionata si Rusia, care pana in 2017 va intra in lista primelor zece state ce cheltuiesc cele mai mari sume pe turism si calatorii.

Cresterea acestui sector va fi benefica pentru operatorii de turism si organizatiile capabile sa reactioneze cel mai rapid si cu cea mai mare flexibilitate la cerintele schimbatoare ale lumii, conform studiului.

Fuziunile si achiziþiile reprezinta o modalitate prin care aceste grupuri se pot extinde pe pietele in curs de dezvoltare si pot dobandi astfel expetiza regionala.

La salonul international de turism de la Berlin participa directori ai aproximativ 100 de companii active in sector.