- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cimitirul Bellu va fi inclus pe harta obiectivelor cultural-turistice europene

30 Jun, 09:01 • Redactia DailyBusiness
Cimitirul Bellu va fi inclus ca punct de reper pe harta obiectivelor cultural-turistice europene, la solicitarea Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane Bucuresti, care din iunie a devenit membru cu drepturi depline in Associations of Significant Cemeteries in Europe (ASCE).
Cimitirul Bellu va fi inclus pe harta obiectivelor cultural-turistice europene

Conducerea Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane a propus Cimitirul Bellu ca punct de reper pe harta obiectivelor cultural-turistice europene pentru ca acesta sa fie o marturie a istoriei Romaniei moderne si contemporane, fiind un muzeu de arta cuprinzand o imensa colectie de sculpturi ale unor autori romani si straini, dar si monumente arhitectonice, a precizat municipalitatea.

Cimitirul Bellu, unul dintre cele mai mari cimitire din Romania, unde sunt inmormantate multe personalitati ale istoriei si culturii romanesti. In cimitir se afla cele mai importante lucrari funerare ale marelui arhitect Ion Mincu, intre care mausoleul Ghica si cel al Cantacuzinilor, capelele Christian Tell, Pache Protopopescu, Antonescu si Lahovary.

Printre personalitatile inmormantate in Cimitirul Bellu se numara Mihail Eminescu, Barbu Catargiu, Toma Caragiu, printul Ion D. Bibescu, Ion Luca Caragiale, George Cosbuc, Mihail Sadoveanu, Maria Tanase, Constantin Tanase, Petre Ispirescu, Titu Maiorescu, Liviu Rebreanu, Hortensia Papadat Bengescu, lulia Hasdeu, Mina Minovici, Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Alexandru Odobescu, Anda Calugareanu, Amza Pellea, Ioana Radu, Marin Sorescu si Nichita Stanescu.