- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cinci destinatii de top din Europa pentru pasionatii de schi (Galerie FOTO)

04 Oct, 14:52 • Redactia DailyBusiness
Cum toamna s-a instalat deja, poate nu este prea devreme sa va ganditi la vancanta de schi din acest sezon. Un site de specialitate din Marea Britanie recomanda cinci destinatii de top din Europa.
Cinci destinatii de top din Europa pentru pasionatii de schi (Galerie FOTO)

Zona de schiEspace Killy, situata in Alpii francezi, are partii ce insumeaza 300 de kilometri, pe diferite tipuri de teren. Chiar daca nu este cea mai mare statiune de schi din Europa, prin diversitatea partiilor oferite reprezinta o destinatie de top pentru iubitorii de schi.

Tot in Franta, statiunea Chamonix este celebra pentru peisajele pe care le ofera, in conditiile in care este situata pe cel mai inalt varf al Alpilor. Statiunea este adeseori prezenta in topurile celor mai frumoase statiuni ale lumii, iar in 1924 a gazduit prima editie a Jocurilor Olimpice de Iarna.

La langa zeci de kilometri de partii, statiunea ofera si numeroase posibilitati de petrecere a timpului, restaurante, baruri, berarii si cazinouri.

Cei dornici de peisaje uluitoare nu vor fi dezamagiti de statiunea Zermatt, din Elvetia, situata in apropierea celebrului varf Matterhorn, aflat la granita cu Italia. Pe langa posibilitatile excelente pe care le ofera pasionatilor de schi, statiunea este una linistita pentru ca nu se poate circula cu masina. Bucataria traditionala este de asemenea un aspect demn de luat in consideratie.

Din Austria, au fost nominalizate statiuniile St Anton, faimoasa pentru schiul extrem si viata de noapte deopotriva, si Kitzbuhel, recomandata celor care prefera un loc clasic pentru a schia, numita adeseori Perla Alpilor.