- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Compania aeriana germana Lufthansa va achizitiona Austrian Airlines

14 Nov, 10:29 • Redactia DailyBusiness
Linia aeriana Austrian Airlines va fi vanduta companiei germane Lufthansa, a anuntat, joi seara, holdingul public OeIAG, care detine 41,6% din actiunile companiei austriece, relateaza AFP.
Compania aeriana germana Lufthansa va achizitiona Austrian Airlines

OeIAG poarta discutii numai cu reprezentantii Lufthansa, in vederea incheierii procesului de privatizare a companiei aeriene austriece.

Purtatorul de cuvant al companiei germane a refuzat sa comenteze informatia, argumentand ca negocierile sunt confidentiale.

„Pretul la care va fi vanduta si detaliile despre achizitia de catre Lufthansa se vor finaliza in saptamanile urmatoare, insa cred ca in mai putin de o luna”, a declarat Peter Michaelis, director OeIAG.

Celelalte doua firme concurente interesate de preluarea Austrian Airlines – compania aeriana rusa S7 si grupul franco-olandez Air France-KLM – au iesit din cursa, a anuntat Michaelis.

„Documentele depuse de S7 nu raspund criteriilor unei oferte de preluare in conformitate cu reglementarile europene, iar Air France-KLM nu a depus oferta in conformitate cu termenele anuntate”, au mai spus reprezentantii OeIAG, precizand ca aceste doua companii au fost informate ca au iesit din cursa.