- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Companiile aeriene din Asia ataca pietele din Europa si SUA

08 Nov, 10:39 • Redactia DailyBusiness
Companiile aeriene din Asia vor sa se extinda anul viitor pe pietele de profil din Europa si SUA, dupa ce numarul pasagerilor pentru aceste regiuni a crescut cu 15% in primele trei trimestre din 2010, fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform asociatiei Asia Pacific Airlines, citata de Bloomberg.
Companiile aeriene din Asia ataca pietele din Europa si SUA

Numarul zborurile internationale din regiunea Asia-Pacific au crescut cu 10% in primele trei trimestre ale anului, fata de aceeasi perioada a anului precedent, depasind nivelul de crestere din Europa si America de Nord.

In luna noiembrie, compania aeriana Malaysia Airlines va achizitiona 35 de avioane Boeing 737 pentru modernizarea si extinderea flotei sale.

Cu toate acestea, companiile aeriene din Asia ar putea fi afectate in mod negativ daca Europa si SUA intra din nou in recesiune,potrivit Bloomberg.

Prin urmare, profitul pe 2011 al companiilor aeriene asiatice ar putea ajunge la 3 miliarde de dolari, de la 5,2 miliarde de dolari, cat s-a preconizat pentru 2010, conform Asociatiei Internationale de Transport Aerian (IATA).

In 2009, traficul aerian de pasageri a scazut, la nivel mondial, cu 3,5 % fata de anul anterior, potrivit IATA.