- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Concediu în 2023. Specialiștii ne spun când este indicat să ne programăm următoarea vacanță

29 Jan, 22:34 • stefan.vlad
Concediu în 2023. Chiar dacă suntem la început de ani și nici nu s-a încheiat prima lună, un specialist în turism a explicat ce putem face pentru a ne bucura de concediu fără să ne facem o gaură prea mare în buget.
Concediu în 2023. Specialiștii ne spun când este indicat să ne programăm următoarea vacanță

Concediu în 2023. Marius Berca, manager operațional în cadrul Christian Tour, spune că momentul oportun pentru a-ți programa concediul pentru 2023 este începutul anului.

Sfătuiesc românii să își rezerve concediul din vară de la începutul anului, atunci au parte de multe reduceri. Mai mult, în luna februarie va avea loc Târgul de Turism Internațional al României și cu siguranță vor exista foarte multe oferte atrăgătoare pentru turiști. De obicei, oamenii încep să călătorească din luna iunie, iar perioada cea mai aglomerată perioadă este iulie și august fiindcă majoritatea românilor își iau concedii în aceste luni.

Pentru sărbătorile de iarnă, românii trebuie să urmărească ofertele care apar la sfârșitul verii. În primul rând, dacă te ocupi de acest lucru din timp beneficiezi de un tarif mult mai bun și nici nu trebuie să te îngrijorezi că stațiunea în care voiai să mergi va fi ocupată”, a declarat Marius Berca, potrivit wall-street.ro.

Chiar dacă situația economică a României ne forțează să plătim doar lucruri ce țin de necesitate, reprezentantul Christian Tour consideră imperios dreptul la vacanță. „În primul rând, sfatul meu este ca românii să meargă în vacanțe. Susțin dreptul la vacanțe, fiecare are nevoie de asta”, spune acesta.

Citește și: Poți beneficia de concediu plătit chiar și un an! Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești

Concediu în 2023. În ce situație se află turismul românesc

În ultimii ani, românii au acaparat plajele grecești, au făcut sute de pași prin capitalele europene și au lăsat milioane de euro în resorturile exotice. Sunt mulți care afirmă că este mai ieftină o vacanță în străinătate decât în România sau că la noi nu sunt condiții la fel de bune.

În ultimii ani, în România s-au construit pârtii de schi, pensiuni și hoteluri care nu sunt cu nimic mai prejos decât pârtiile și stațiunile unde merg turiștii în străinătate. Trebuie să recunoaștem că, în ceea ce privește infrastructura aeroporturilor din marile orașe din România, putem face față turiștilor care vin la noi în țară. În plus, România este o țară accesibilă pentru turiști. Sunt turiști care vin an de an în România și care își aduc prietenii cu ei, pentru că, aici găsesc oameni care zâmbesc tot timpul”, a declarat reprezentantul Christian Tour.