- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Consola Grup va investi 50 mil. euro in 10 hoteluri de 3 stele

23 Jun, 13:42 • Redactia DailyBusiness
Compania de constructii Consola Grup va investi circa 50 milioane de euro in dezvoltarea a 10 hoteluri de trei stele in tara, in 7 ani, a declarat Nicolae Bostina, directorul general al companiei.
Consola Grup va investi 50 mil. euro in 10 hoteluri de 3 stele

„Vrem sa demaram lucrarile pentru construirea a 1-2 hoteluri pe an, cu cate 60-70 de camere fiecare”, a spus Bostina, citat de NewsIn.

„In momentul de fata pot spune ca avem un amplasament in zona de munte, unde vom demara lucrarile chiar anul acesta. Investitia medie pentru o unitate hoteliera, fara teren, se ridica la 4,5-5 milioane de euro”, a adaugat directorul general al Cosnola Grup.

Potrivit acestuia, compania a mai planificat si alte proiecte rezidentiale, printre care un bloc cu 6 etaje, unde vor fi construite locuinte personalizate. In prezent, are incheiate contracte cu dezvoltatori in valoare de peste 100 milioane de euro.

In ceea ce priveste piata constructiilor, Bostina mai spune ca aceasta nu se va opri din crestere in urmatoarea perioada.

„Nu cred ca se linisteste piata. Din decembrie si pana acum, pretul otel-betonului a crescut cu 90%, iar acest lucru a dus implicit la alte scumpiri”, a mai spus seful Consola Grup.

In primele 5 luni din 2008, compania a realizat o cifra de afaceri de 18-19 milioane de euro, iar pentru intreg anul 2008 mizeaza pe afaceri de peste 50 milioane de euro. Vanzarile din 2007 s-au cifrat la 44 milioane de euro, in crestere cu circa 60% fata de anul precedent.

Compania Consola Grup a fost infiintata in anul 1992 si a fost implicata in construirea mai multor proiecte printre care si Bucharest Business Park, sediul central al BRD, Toyota Center, proiectul logistic Bucharest West.