Turism

Continental deschide inca un hotel la Arad

16 Feb, 14:38 • Redactia DailyBusiness
Actionarii lantului hotelier romanesc Continental Hotels au aprobat construirea unui complex hotelier in Arad in asociere cu Consiliul Judetean Arad, investitia ridicandu-se la 1,5 mil. euro.
Continental deschide inca un hotel la Arad

Constructia se va face pe un teren al Consiliului, capitalul de lucru in valoare de 1,5 mil. euro fiind subscris de companie, potrivit informatiilor publicate de Continental Hotels. Acesta va fi al doilea hotel al grupului in Arad.

Hotelul va purta numele Continental Vest, a mai informat compania. Actionarii operatorului hotelier au mai aprobat, de principiu, majorarea capitalului social al societatii cu echivalentul in lei a 6 pana la 10 milioane euro, prin emiterea de noi actiuni, oferite spre subscriere actionarilor existenti ai societatii, proportional cu numarul de actiuni pe care le poseda, conform NewsIn.

Adunarea Continental Hotels a mai decis vanzarea activelor complexului hotelier Arad, IBIS Parlament si IBIS Constanta, in cadrul unui acord de leasing. Contractul va fi realizat cu Raiffeisen Leasing si va fi de tipul „sale and leaseback”, ceea ce permite societatii sa rascumpere activele respective, in conditiile care vor fi convenite prin acordul de leasing, conform datelor din Monitorul Oficial.

R.E.D. Group detine circa 70,86% din lantul hotelier.

Continental Hotels detine 14 hoteluri in Romania, care functioneaza sub marcile Ibis si Continental.

Potrivit ultimelor informatii financiare disponibile pe pagina de internet a Continental Hotels, compania a inregistrat, in primul trimestru al anului 2006, o cifra de afaceri de 17,11 milioane lei si un profit net de 0,96 milioane lei.

Potrivit declaratiilor oficialilor Continental Hotels, Continental Hotels va investi, in perioada 2006-2009, circa 65 milioane euro pentru modernizarea sau constructia a 11 hoteluri, un sfert din fondurile necesare urmand sa provina din sursele proprii ale societatii.

Printre investitiile recente ale Continental Hotels se numara si hotelul de doua stele Bulevard din Sibiu, care va fi redeschis in 2007 ca hotel de patru stele, sub numele Hotel Continental Bulevard Sibiu.