- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Crowne Plaza isi reduce estimarile privind cresterea afacerilor pe 2008

04 Jul, 10:39 • Redactia DailyBusiness
Hotelul de 5 stele Crowne Plaza, controlat de omul de afaceri George Copos, si-a revizuit estimarile privind cresterea cifrei de afaceri in 2008 fata de 2007, de la 5% la 3%.
Crowne Plaza isi reduce estimarile privind cresterea afacerilor pe 2008

Unitatea a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 10,9 milioane euro, iar in prima jumatate a acestui an – de 19 milioane lei (5,2 mil. euro), mai mare cu circa 2% fata de rezultatul inregistrat in perioada similara a anului trecut, a declarat Mioara Gheorghe, marketing manager in cadrul unitatii.

Majorarea s-a inregistrat in absolut toate serviciile oferite de hotel. Totusi, cresterea s-a datorat nu atat maririi volumului de activitate, ci mai mult cresterii tarifelor, informeaza NewsIn, citand Business Standard.

„Considerand rezultatele anului 2007, care a fost unul exceptional pentru hotelieri, avand in vedere evenimentul NATO din aprilie, precum si faptul ca treceam in al doilea an ca membru UE si se spera la o alta dinamica economica (pronosticurile legate de inflatie si PIB erau foarte optimiste), estimarile noastre au fost de asemenea foarte optimiste, anticipand o crestere reala de 5% si una ideala de 8%”, a declarat reprezentantul Crowne Plaza.

„Asa cum a mers insa piata, cererea, miscarea competitorilor, ne-a facut sa regandim totul, sa revizuim cifrele si sa previzionam, in acest moment, o crestere de maximum 2-3% fata de 2007”, a mai precizat Gheorghe.

In prima jumatate a anului, Crowne Plaza a inregistrat un grad de ocupare de 63%, pentru intreg anul fiind estimat un grad de ocupare ce se va ridica la 65-66%.

„Si in acest an, segmentul de business este preponderent, reprezentand peste 80% din venituri. In segmentul de leisure se inregistreaza chiar scaderi. Pietele care se raporteaza la dolari, ca de exemplu SUA, Israel, si-au limitat plecarile catre spatiile in care activeaza euro, iar in Romania, euro a avut o apreciere importanta in 2008, ceea ce face ca, daca ne gandim la oferta noastra turistica si de infrastructura, Romania sa fie o destinatie scumpa”, a mai spus Gheorghe.

Printre principalii jucatori de pe piata hoteliera de 5 stele din Capitala se numara JW Marriott, Athenee Palace Hilton, Howard Johnson Grand Plaza, Crowne Plaza, InterContinental, Casa Capsa, Carol Parc Hotel si Radisson Sas.