- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cum arata „Turnul Orasului Solar”, uriasa cascada a Jocurilor Olimpice Rio 2016 (Galerie Foto)

07 Oct, 10:07 • adrian.mihaltianu
Rio de Janeiro a fost selectata pentru a gazdui Jocurile Olimpice in 2016, iar brazilienii planuiesc sa schimbe imaginea orasului. Si cum fiecare gazda a JO impresioneaza prin arhitectura, autoritatile ar putea construi un turn solar impunator, unde va fi amplasata si flacara olimpica.
Cum arata Turnul Orasului Solar, uriasa cascada a Jocurilor Olimpice Rio 2016 (Galerie Foto)

Arhitectii au propus sa fie construita o cascada solara uriasa care va atrage atentia tuturor participantilor la Jocurile Olimpice de la Rio.

Denumita [b]”Turnul Orasului Solar”[/b], contructia va fi amplasata pe varful insulei Cotonduba, care se afla la intrarea in Golful Guanabara, si va capta energie solara. Daca va fi construit, turnul va furniza energie pentru intreg orasul olimpic, precum si pentru o parte din oras, conform [url=http://www.brazilmycountry.com/solar-city-tower/]brazilmycountry.com[/url].

Cu energia produsa, apa este pompata din ocean in turn, formand cascada, care la randul ei actioneaza turbine care produc energie in timpul noptii. Tot aici se va afla si flacara olimpica.

Turnul Orasului Solar este proiectat de firma elvetiana de arhitectura RAFAA.

Cu o inaltine de 105 metri Constructia isi propune sa fie simbolul Jocurilor Olimpice din 2016. Turnul va dispune de un amfiteatru, cafenea si magazine la parter. De asemenea, pentru cei carora le place aventura, exista o platforma retractabila pentru practicarea bungee jumping-ului.

Turistii vor putea urca in turn, cu lifturile, pana la punctul de observare din varf pentru a vedea imagini deosebite de la inaltime, atat cu orasul Rio de Janeiro, cat si cu marea si cascada.