- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cum circulă trenurile de Paște 2024. CFR Călători a anunțat programul de transport special pentru perioada 1 – 6 mai

23 Apr, 20:17 • Alexe Raluca
CFR Călători a anunțat programul special de Paște 2024. Află cum îți poți cumpăra bilet în perioada sărbătorilor și care este mersul trenurilor în această perioadă.
Cum circulă trenurile de Paște 2024. CFR Călători a anunțat programul de transport special pentru perioada 1 - 6 mai

În perioada sărbătorilor pascale, mersul trenurilor se modifică, astfel încât pasagerii să beneficieze în continuare de transport în timpul zilelor de vacanță.

Citește și: Zonele din România unde CFR a decis anularea a 14 trenuri în weekend-uri

Cum circulă trenurile de Paște 2024

Potrivit unui comunicat transmis de CFR Călători, în perioada 30 – 7 mai 2024, au fost suplimentate legăturile spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia, cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi, Suceava, Oradea, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmației, Bistrița Nord, Cluj-Napoca, Brașov.

„Cu prilejul minivacanței de 1 Mai și Paște, pentru facilitarea deplasării pasagerilor spre destinațiile de vacanță, dar și spre domiciliu pentru a fi alături de cei dragi de sfintele sărbători de Paște, CFR Călători va asigura un program de transport special. Prin urmare, în perioada minivacanței 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai 2024, pasagerii au în plus față de trenurile existente în programul obișnuit de circulaţie mai multe legături spre Constanța și stațiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia, cu trenuri directe din București Nord, Iași, Suceava, Oradea, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmației, Bistrița Nord, Cluj-Napoca, Brașov”, se arată în comunicatul postat pe site-ul CFR Călători.

De asemenea, în zilele cu trafic crescut din această minivacanță de Paște, CFR Călători pune la dispoziția publicului călător capacitatea maximă de transport tehnic disponibilă pentru asigurarea deplasării către zonele de interes aflate pe teritoriul țării. Se va monitoriza atent traficul de pasageri și în funcție de evoluția și dinamica cererii de călătorie, compania va suplimenta operativ cu vagoane trenurile care circulă spre/dinspre cele mai solicitate destinații în limita parcului de material rulant tehnic disponibil, se mai menționează în comunicat.

Pentru a călători în termeni legali, CFR Călători recomandă cumpărarea tichetului de călătorie pentru a preveni situațiile neplăcute. De asemenea, în perioada sărbătorilor este bine să achiziționăm legitimațiile de călătorie din timp, deoarece locurile din tren se pot epuiza iar casele de bilete pot fi închise. Călătorii pot beneficia și de reducerea prețului pentru tichetele de călătorie de până la 10%.

Biletele pot fi cumpărate înaintea călătoriei prin intermediul:

  • site-ului oficial www.cfrcalatori.ro;
  • aplicației mobile „CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery).
  • Automatele de vânzare de bilete din gări;
  • casele de bilete din gări, dacă acestea sunt deschise și distribuitorii autorizați.

Citește și: ARF cumpără 9 trenuri noi și 23 de locomotive. Investiția de 200 de milioane de euro, aprobată de Ministerul Transporturilor