- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Zonele din România unde CFR a decis anularea a 14 trenuri în weekend-uri

17 Apr, 11:36 • Alexe Raluca
Conducerea CFR Călători a decis anularea a 14 trenuri în weekend-uri începând cu data de 27 aprilie 2024, ca urmare a crizei de mecanici de locomotivă.
Zonele din România unde CFR a decis anularea a 14 trenuri în weekend-uri

Potrivit CFR, trenurile vor fi anulate pe raza Regionalei Brașov, cu începere din data de 27 aprilie 2024. Anulările de trenuri au loc drept urmare a crizei de mecanici de locomotivă, cu riscul pierderii compensației acordate de ARF și a plății de penalizări.

Citește și: Începe modernizarea Magistralei CFR București-Timișoara. Guvernul aprobă proiectul de 20 miliarde lei pentru secțiunea Craiova-Caransebeș

Zonele din România unde CFR a decis anularea a 14 trenuri

Potrivit documentelor consultate de Club Feroviar este vorba de trenuri pe relațiile Teiuș – Sibiu, Teiuș – Tg.Mureș, Beia – Sibiu, Sighișoara – Sibiu, Mediaș – Teiuș, Sighișoara – Beia, Brașov – Gheorghieni, Tg.Mureș – Deda, Sf. Gheorghe – Brașov și rutele inverse.

Pe ruta Sibiu – Sighișoara există acum în weekend două variante, la orele 17:32 și 19:37, cursa durează puțin peste 2 ore, iar prețul pentru un adult este de 17,5 lei la clasa a II-a, notează turnulsfatului.ro.

Modificările afectează trenurile Regio și au fost propuse la jumătatea lunii chiar de către conducerea Regionalei Brașov.

Dispoziția de a anula trenuri în 2024 a fost emisă încă din 28 decembrie 2023 printr-o adresă de la directorul general al Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători” S.A, care le cere șefilor de regionale măsuri de „optimizare a activității”.

Potrivit sursei citate, el a solicitat la începutul anului „încadrarea strictă în norma lunară” pentru personalul operatorului feroviar de stat, adică zero ore suplimentare, inclusiv pentru mecanici.

Citește și: Gara de Nord va arăta ca în filmele SF! Anunțul uriaș făcut de CFR SA