- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Cum vor bulgarii sa-si creasca veniturile de turism in plina criza economica

12 Nov, 09:57 • Redactia DailyBusiness
Oficialii asociatiilor turistice din Bulgaria considera ca trebuie sa ia masuri urgente privind cresterea bugetului pentru promovare turistica, pentru a-si mentine si chiar creste veniturile anul viitor in conditiile crizei economice globale, relateaza presa internationala.
Cum vor bulgarii sa-si creasca veniturile de turism in plina criza economica

„Bulgaria este recunoscuta ca o destinatie turistica low-cost si din acest motiv nu ne asteptam ca industria noastra sa se prabuseasca, ci din contra acest specific al destinatiei Bulgaria este un motiv pentru a ne dubla profiturile in 2009”, a spus Stephan Sharlopov, presedintele uniunii Spa din Bulgaria.

Pentru a-si atinge tinta de crestere, oficialii asociatiilor turistice din Bulgaria considera ca Agentia Guvernamentala pentru Turism trebuie sa cresca bugetele pentru promovare turistica in 2009.

Turismul acopera 15% din PIB-ul Bulgariei si pentru a lupta cu succes impotriva crizei trebuie sa se ia masuri pentru a pastra si mari veniturile din turism, a spus Irina Naydenova, presedintele Asociatiei Agentiilor de Turism din Bulgaria, care a adaugat ca evolutia veniturilor anul viitor nu poate fi sustinuta decat cu bugete mai mari pentru promovare si printr-un program complex de imbunatatire a serviciilor.

Aceste fonduri pentru turism pot fi obtinute prin stabilirea unor taxe de turism sau prin crearea unor fonduri speciale municipale, a adaugat Vetko Arabadzhiev, presedintele Uniunii Investitorilor din Turism.

In opinia lui Arabadzhiev, promovarea turistica a Bulgariei trebuie sa se concentreze mai mult pe tari ca Rusia, Ungaria, Republica ceha, Romania si Polonia, ca urmare a interesului traditional al acestor tari pentru Bulgaria.