Turism

Cupa Mondiala de Rugby din acest an va genera 1,67 de miliarde de dolari pentru economia globala

14 Sep, 12:51 • Redactia DailyBusiness
Cupa Mondiala de Rugby din acest an ar putea genera 1,67 miliarde de dolari pentru economia globala provenita din activitati sportive, iar turistii straini care viziteaza Noua Zeelanda vor genera venituri de 654 milioane de dolari americani.
Cupa Mondiala de Rugby din acest an va genera 1,67 de miliarde de dolari pentru economia globala

Activitatea economica asociata sportului ar putea aduce pana la 11,7 miliarde de dolari in economia Noii Zeelande pana la sfarsitul acestui deceniu, conform unui studiu MasterCard.

Raportul constata ca, pana la sfarsitul acestui deceniu, cheltuielile consumatorilor asociate activitatilor sportive in Noua Zeelanda pot atinge valoarea de 1 miliard de dolari.

Dezvoltarea turismului, sponsorizarea unor activitati civice si dezvoltarea afacerilor generate de turneu sunt estimate sa ajunga la o valoare de 1,21 miliarde de dolari, in timp ce numarul persoanelor care lucreaza in domenii asociate sportului ar putea sa creasca pana la 58.000 la sfarsitul acestui deceniu.

Totalul vanzarilor de bilete, care sunt preconizate sa ajunga la 1,35 milioane, vor genera venituri de 224,5 milioane de dolari pentru organizatorii turneului. 

De asemenea, raportul estimeaza ca programarea meciurilor la ore tarzii va impulsiona si retelele de televiziune, cu o audienta globala de aproximativ 4 miliarde de persoane care se estimeaza ca vor urmari turneul.