- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

De ce se retrage Ryanair de pe aeroportul din Arad

26 Jun, 15:29 • elena.olteanu
Unul din motivele pentru care Ryanair va anula toate zborurile de pe aeroportul Arad a fost faptul ca reprezentantii autoritatilor locale nu au acceptat sa promoveze imaginea judetului pe site-ul companiei aeriene, au declarat pentru DailyBusiness surse apropiate CJ Arad.
De ce se retrage Ryanair de pe aeroportul din Arad

Ryanair dorea sa ofere ca suport site-ul ryanair.com pentru o campanie de promovare turistica a judetului Arad, contra unei sume de bani, au afirmat sursele citate.

Oficialii Consiliului Judetean Arad nu au facut nici o precizare referitoare la aceste informatii.

O campanie similara a fost adoptata de catre Ryanair in judetul Constanta, care a semnat cu Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului de pe Litoral un contract prin care promoveaza judetul pe site, in schimbul unei sume de bani.

„Practic, am cumparat publicitate pe site. Vom posta pe un site cu 50 milioane de vizitatori anual anumite link-uri catre obiective specifice litoralului romanesc”, a explicat, la acel moment, Corina Martin presedintele Asociatiei, fara a preciza valoarea acestui contract. Programul de marketing a fost finantat de Consiliul Judetean Constanta.

„Este adevarat ca am pierdut un procent destul de mare de curse, insa plecarea Ryanair de pe aeroportul din Arad inseamna atragerea de noi companii care vor putea sa opereze de aici”, a declarat Teofil Gradinaru, consilier al presedintelui Consiliului Judetean.

„Practic, CJA nu a pierdut din punct de vedere financiar deoarece in contract nu era stipulata plata catre noi a niciunei sume de bani. Singurele taxe trebuiau platite de catre compania Ryanair, Aeroportului International Arad, care se afla in subordinea CJA”, a adaugat Gradinaru.

Reprezentantii Ryanair, citati de presa internationala, au declarat saptamana trecuta ca isi vor retrage, de la 31 iulie, cursele de pe aeroportul Arad, din cauza unor neintelegeri cu Consiliul Judetean, fara sa specifice natura lor.

Cursele catre Arad vor fi inlocuite cu un serviciu similar intre Bergamo si Berlin.

Reprezentantii Ryanair nu au putut fi contactati.