- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Destinaţiile preferate de români pentru Revelion. Peisaje de vis şi preparate tradiţionale, la preţuri pentru toate buzunarele

21 Oct, 21:20 • Russo George
În această perioadă, tot mai mulți români încep să își caute destinații pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, iar petrecerea de Revelion trebuie să fie neapărat inclusă în oferte.
Destinaţiile preferate de români pentru Revelion. Peisaje de vis şi preparate tradiţionale, la preţuri pentru toate buzunarele

Revelionul 2024 se apropie, așa că românii au făcut primele rezervări pentru noaptea dintre ani. Maramureşul şi Bucovina se află în topul preferinţelor pentru Revelion, potrivit unei platforme de rezervări.

„Atunci când vine vorba despre alegerea destinaţiei pentru Revelion, românii înclină spre câteva regiuni alese în mod recurent pentru vacanţa de iarnă, zone recunoscute pentru peisajele spectaculoase şi tradiţiile frumoase, care încă se păstrează de zeci de ani. În topul lor sunt Maramureşul (votat de 23,8% dintre respondenţi), urmat foarte strâns de Bucovina (23,4%), Transilvania (15,8%), Valea Prahovei (11,2%) şi Ţinutul Secuiesc (6%). Restul procentelor este distribuit aproape în mod egal între restul zonelor din ţară”, se arată într-un comunicat Travelminit.ro.

Platforma hotelieră online a realizat un sondaj de opinie pentru a afla situaţia actuală cu privire la intenţiile de călătorie ale românilor pentru ultimele zile din 2023, precum şi la preferinţele lor pentru ultima noapte din an. În ceea ce priveşte compania aleasă pentru Revelion, 48,8% dintre respondenţi spun că vor petrece alături de familie, 22% dintre ei vor sta cu prietenii, 26,4% cu partenerul/a, în timp ce 2,8% spun că doresc să rămână singuri de Revelion.

Citeşte şi: Ce sume de bani a ajuns să încaseze un barman? „Un barman a ajuns să câştige şi peste 10.000 de lei pe lună, dar dacă îl superi cu ceva, a doua zi nu mai vine”

Hotelierii au pregătit şi oferte. În Maramureș, la Borşa, la hotelurile de 3 stele preţurile pornesc de la 3.800 de lei pachetele de 3 nopţi pentru 2 persoane. Oferta include atât accesul gratuit la spa şi piscina interioară cât şi mic dejun şi masa festivă dintre ani. Iar în satul Breb, cel mai căutat sat tradiţional un cuplu plăteşte pentru 4 nopţi cu all inclusive 4.000 de lei, arată Stiridecluj.ro.

În Sinaia la hotelurile de 4 stele preţurile pornesc de la 7000 de lei pentru 2 persoane cu mic dejun și masa de revelion. În spațiile de cazare de 3 stele, pentru 3 nopţi cei care aleg staţiunea Buşteni trebuie să scoată din buzunare 5200 de lei.

Şi pentru cei care vor să vadă răsăritul la malul mării, hotelierii vin cu pachete promoţionale. La hotelurile de 4 stele din Mamaia preţurile pornesc de la 2700 de lei camera dublă, cu mesele incluse şi pot ajunge până la 6000 de lei cu facilităţi la spa, masaje şi alte surprize.

Citeşte şi: LinkedIn operează concedieri pentru a doua oară în 2023. Vor fi disponibilizaţii 668 de angajaţi