- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

easyJet estimeaza ca va transporta la vara100.000 de pasageri in Romania

11 Apr, 14:03 • Redactia DailyBusiness
Compania low-cost easyJet estimeaza ca va transporta in perioada de vara, in Romania, 100.000 de pasageri spre destinatiile Londra, Madrid si Milano, a declarat Peter Voets, directorul de marketing al companiei.
easyJet estimeaza ca va transporta la vara100.000 de pasageri in Romania

Voets a adaugat ca easyJet va transporta in perioada estivala spre Londra un numar de 15.000 de pasageri, spre Madrid aproximativ 35.000 de calatori si spre Milano – 50.000 de pasageri, relateza NewsIn.

Compania prevede ca va transporta in primul an de la lansarea in Romania (in septembrie 2007) aproximativ 255.000 de pasageri. Gradul de ocupare pe care il preconizeaza reprezentantii companiei low-cost, pentru primul an al operatiunilor easyJet in Romania fiind de 87%.

Compania aeriana low-cost easyJet a trecut din aprilie la programul de operare de vara si a decis sa isi continue activitatea pe Aeroportul International „Henri Coanda” Otopeni.

„easyJet a intentionat, la inceputul anului, sa isi mute zborurile pe Aeroportul Baneasa, dar datorita faptului ca a fost multumita de serviciile la sol ale Aeroportului Otopeni, a hotarat prelungirea colaborarii cu Aeroportul International Henri Coanda”, a declarat Dolores Balaban, reprezentant easyJet.

Compania aeriana easyJet a lansat, in septembrie 2007, primele zboruri din Bucuresti catre Milano si estimeaza ca in primul an va acoperi 6% din piata low-cost din Bucuresti.