- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

easyJet isi va reduce costurile printr-un sistem de planificare a zborurilor

19 Jun, 11:42 • Redactia DailyBusiness
Compania aeriana low-cost easyJet va incepe sa utilizeze un sistem de planificare a zborurilor care va eficientiza munca dispecerilor si va reduce consumul de combustibil, au spus reprezentantii companiei.
easyJet  isi va reduce costurile printr-un sistem de planificare a zborurilor

Masura este luata pentru a nu creste tarifele biletelor, in conditiile majorarii recente a pretului petrolului.

Lufthansa Systems a anuntat joi ca easyJet este al patrulea operator aerian din Europa, care va incepe sa utilizeze Lido Operations Center (Lido OC) pentru a-si planifica rutele de zbor din luna octombrie 2008.

Sistemul Lido OC de planificare a zborurilor va permite operatorului aerian sa isi optimizeze rutele de zbor, sa micsoreze consumul de combustibil si sa realizeze reduceri semnificative de costuri prin luarea in calcul a restrictiilor de trafic (reglementari de zbor care asigura un ritm fluent al traficului).

Sistemul eficientizeaza timpul si activitatatea dispecerilor prin verificarea automata a reglementarilor pentru fiecare ruta.

„Recentele cresteri ale pretului petrolului au un efect dramatic asupra operatorilor aerieni din Europa si ca urmare, easyJet adopta o serie de masuri pentru reducerea costurilor si eficientizarea consumului de combustibil”, a spus Cor Vrieswijk, easyJet operations director.

Introducerea acestui nou sistem de planificare face parte din programul de eficientizare al companiei, care mai cuprinde rationalizarea intr-un ritm accelerat a flotei, cresterea eficientei personalului de zbor si concentrarea pe reducerea cheltuielilor de regie.