Turism

Emirates nu mai are rabdare cu Airbus A380

13 Oct, 14:44 • Redactia DailyBusiness
Compania aeriana Emirates din Dubai a declarat joi ca ia in considerare achizitionarea de aeronave pentru a ameliora deficitul cauzat de intarzierea de aproape doi ani in livrarea modelului Airbus A380.
Emirates nu mai are rabdare cu Airbus A380

Compania aeriana Emirates din Dubai a anuntat joi ca ia in considerare achizitionarea de aeronave pentru a ameliora deficitul cauzat de intarzierea de aproape doi ani in livrarea modelului Airbus A380. Emirates este compania care a solicitat cele mai multe exemplare ale acestui model.

Emirates, care a comandat 43 de astfel de avioane, cele mai mari aeronave care deservesc curse de linie, si care va inchiria inca doua in valoare de 15 miliarde de dolari, nu va primi primul model A380 de 555 de locuri mai devreme de august 2008.

Emirates conta pe 18 avioane pana la acea data, a declarat un purtator de cuvant al companiei, confirmand astfel o declaratie anterioara a presedintelui Emirates, Tim Clark.

„Vom cumpara mai multe avioane, atat cat putem pentru a acoperi lipsa si avem deja echipe de oameni implicate in acest proiect”, spune Clark.

Emirates, cea mai mare linie aeriana araba, are deja mai mult de 100 de avioane pe care le-a comandat si inca nu le-a primit de la Airbus si Boeing, in contextul in care compania incearca sa acopere cererea de transport de pasageri intre Europa si Africa, respectiv Europa si Asia de Sud si de Est prin nodul sau de comunicatii din Emiratele Arabe Unite.

Linia aeriana, ce opereaza 98 de avioane, nu a precizat prin reprezentantul sau daca intenitioneaza sa mai cumpere alte avioane de la Airbus sau Boeing.

Airbus e controlata de grupul aerospatial european EADS.