Turism

Europa Travel: Accidentul din Muntenegru va scadea vanzarile pentru circuitele cu autocarul

24 Jun, 17:58 • Redactia DailyBusiness
Vanzarile pentru circuitele cu autocarul vor scadea pe temen scurt si mediu, din cauza impactului emotional pe care il are accidentul nefericit al turistilor care calatoreau in Muntenegru, a declarat luni Teodor Calimanescu, general manager Europa Travel.
Europa Travel: Accidentul din Muntenegru va scadea vanzarile pentru circuitele cu autocarul

„Este, cred, cel mai grav accident inregistrat in ultimii 15 ani. Pentru agentiile de turism, transportul cu autocarul va fi afectat, dar nu pe termen lung. Din cei peste 10.000 de turisti pe care ii avem, la nivel de grup, inregistrati in circuite cu autocarul in intreaga Europa, numai 200 – 300 opteaza pentru destinatia Muntenegru, asa ca nu putem vorbi de pierderi insemnate. In acest moment, trebuie sa ne gandim insa la familiile victimelor, sa vedem rezultatul anchetei in cazul accidentului”, a precizat Teodor Calimanescu, citat de Agerpres.

„Excursiile cu autocarul vor fi afectate, mai ales pe destinatiile extracomunitare, unde infrastructura nu este la fel de buna ca in tari din Uniunea Europeana unde agentiile romanesti de turism organizeaza cele mai multe circuite. Pe termen scurt si mediu turismul de circuit cu autocarul pe zonele non-UE, unde soselele sunt inguste si nu prea bine semnalizate, va fi clar afectat, multi romani indreptandu-se catre circuitele cu avionul”, a spus Razvan Pascu, consultant in turism, Travel Communication Romania.

„Inca o data atentionez turistii cu privire la cumpararea asigurarilor de calatorie, mai ales pentru spatiul extracomunitar. Daca tot dai 300 de euro pe o excursie, de ce sa nu platesti si 10 euro pentru o asigurare? Transportatorii au obligatia sa isi faca un RCA special pentru tarile extracomunitare, precum si o asigurare pentru bagaje si calatori, inclusiv costuri de repatriere, dar sumele primite in caz de accident sunt mici’, a precizat Razvan Pascu.

Cel putin 19 persoane au murit, iar alte patru sunt in stare critica, dupa ce autocarul in care se aflau, inmatriculat in Romania, a cazut intr-o prapastie, in Muntenegru. Guvernul anunta ca va initia rapid toate verificarile necesare pentru a se constata daca firma implicata in organizarea transportului din Muntenegru a respectat toate prevederile legale de siguranta. Detalii despre acest subiect cititi aici.