Turism

Europenii au cheltuit cu 6% mai mult pe calatorii in strainatate in 2006

12 Mar, 11:07 • Redactia DailyBusiness
Veniturile generate de turismul extern al europenilor in 2006 au crescut cu 6% fata de anul precedent, pana la 351 de miliarde de euro, arata un studiu realizat de compania de consultanta turistica IPK International.
Europenii au cheltuit cu 6% mai mult pe calatorii in strainatate in 2006

Numarul de excursii in strainatate realizate de catre europeni s-a ridicat la 388 de milioane, o crestere de 3% fata de 2005, iar numarul total de nopti petrecute de acesti calatori in tarile de destinatie respective a fost de 3,7 miliarde, cu 5% mai mult fata de anul precedent.

Cea mai dinamica piata de turism extern din Europa a fost Polonia, unde s-au inregistrat cu 17% mai multe cumparari de excursii in strainatate decat in 2005. Au urmat Rusia si Irlanda, cu o crestere de 10% fiecare, Spania si Italia cu 8%, si Cehia si Elvetia, cu 7% mai multe calatorii externe vandute de catre agentiile de turism.

Cel mai mare ritm de crestere in turismul extern european l-a inregistrat segmentul turismului de evenimente, cu o evolutie de 14%. In urma acestei cresteri se afla segmentul de excursii la tara, cu un ritm de 9%, segmentul de calatorii in metropole, cu 5%, si vacantele la plaja, cu 4%.

Spania a fost cea mai populara destinatie externa pentru turistii europeni, cu o cota de piata de 13%, urmata de Franta, cu o cota de 10%, de Germania, cu 9% si de Italia, cu 8%.

Cresterea veniturilor agentiilor de turism din excursiile din strainatate si a volumului de calatorii comandate de catre europeni a venit pe fondul unei cresteri globale a pietei de turism. La nivel mondial, numarul de calatorii externe a crescut cu 5%. Cele mai mari cresteri, de 8%, s-au inregistrat in Asia si Africa, urmate de Europa si America.