- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Familia Habsburg ar putea infiinta o companie care sa administreze castelul Bran

28 Jan, 12:47 • Redactia DailyBusiness
Familia Habsburg ar putea infiinta o societate in Romania pentru gestionarea castelului Bran, incepand cu sfarsitul lunii mai, cand va intra efectiv in posesia cladirii, relateaza NewsIn.
Familia Habsburg ar putea infiinta o companie care sa administreze castelul Bran

Dominic de Habsburg se va intalni joi cu Theodor Paleologu, ministrul Culturii, pentru a clarifica modalitatea prin care actualul muzeu Bran va continua sa functioneze ca muzeu, dupa ce expira perioada de 3 ani in care statul a administrat castelul, dupa restituirea acestuia catre familia Habsburg, mostenitoare a principesei Ileana.

In discutiile de la Ministerul Culturii se vor pune la punct ultimele detalii in ce priveste pastrarea destinatiei de muzeu a Castelului Bran si se va incerca sa se gaseasca o formula prin care colectiile si mobila din castel, care apartin Ministerului Culturii, sa ramana acolo si dupa ce familia Habsburg va intra efectiv in posesia cladirii.

Conform legislatiei romanesti, cea mai plauzibila varianta luata in calcul este aceea de infiintare a unei societati in Romania, care sa se ocupe cu administrarea muzeului si domeniului Bran de la sfarsitul lunii mai.